Verbind je met ons

EU

Voedselverspilling: 6e bijeenkomst van het EU-platform om te focussen op de business case voor #FoodWaste-preventie

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Vandaag (6 mei) opent Jyrki Katainen, vicevoorzitter voor banen, groei, investeringen en concurrentievermogen, momenteel verantwoordelijk voor gezondheid en voedselveiligheid, de 6e EU-platform voor de menselijke voeding Verliezen en voedsel afval, dat de balans opmaakt van de recente vorderingen in EU-acties ter bestrijding van voedselverspilling als een van de prioriteitsgebieden van de circulaire economie Actieplan van de Commissie.

Voorafgaand aan de bijeenkomst zei vicevoorzitter Katainen: "De acties die de afgelopen jaren zijn gelanceerd, hebben de EU een voortrekkersrol gegeven in de wereldwijde actie om voedselverspilling tegen 2030 te halveren. Dit doel kan echter niet worden bereikt zonder vermindering en preventie van voedselverspilling. een pakket van bedrijfsactiviteiten en van ons dagelijks leven Samen moeten we een voedselsysteem herontwerpen dat verliezen minimaliseert, circulariteit bevordert en waarde maximaliseert.

Europa heeft een alomvattende, innovatieve en geïntegreerde aanpak nodig om te evolueren naar meer duurzame voedselsystemen en elke actor heeft een belangrijke rol te spelen. Ik kijk ernaar uit om innovatieve voorstellen te horen in het kader van deze zesde platformbijeenkomst. "

Het platform, gelanceerd in 2016, brengt zowel publieke als private belangen samen om de samenwerking tussen alle belangrijke spelers in de voedselwaardeketen te bevorderen en de vooruitgang van de EU op weg naar de mondiale wereld te helpen versnellen. Doel Duurzame Ontwikkeling halvering van voedselverspilling door 2030.

Op 6 mei bespreken de leden het belang van het beoordelen van de doeltreffendheid van acties voor de preventie van voedselverspilling om de overdracht van kennis, adoptie en opname van oplossingen voor de preventie van voedselafval te versnellen. Met de steun van het platform heeft de Commissie EU-richtsnoeren goedgekeurd om voedseldonatie en het voedergebruik van voedsel dat niet langer voor menselijke consumptie bestemd is, een methodologie voor de meting van voedselafval te bevorderen en werkt zij aan de verbetering van de praktijken voor het markeren van de datum.

De vergadering zal worden gestreamd Kwaliteitsbeleid.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending