Versterking van de samenwerking tussen de EU en Japan op het gebied van kunstmatige intelligentie, onderzoek en innovatie

| 6-2019-XNUMX

Vicevoorzitter van de Europese Commissie voor de digitale eengemaakte markt Andrus Ansip en Carlos Crisas, commissaris voor onderzoek, wetenschap en innovatie, ontmoetten de Japanse minister van staat voor het wetenschaps- en technologiebeleid Takuya Hirai.

Ze bespraken nieuwe mogelijkheden om de samenwerking te versterken, voortbouwend op de gezamenlijke verklaring van de 26th Top EU-Japan, die plaatsvond op 25 april. Meer specifiek, ondervoorzitter Ansip en minister Hirai besprak hoe een mensgerichte benadering van kunstmatige intelligentie kan worden bevorderd, evenals gemeenschappelijk werk aan gegevens en vertrouwen (in overeenstemming met de recente Mededeling over het opbouwen van vertrouwen in mensgerichte kunstmatige intelligentie).

De besprekingen hadden ook tot doel de ministeriële bijeenkomsten over digitaal van de G7 en G20 voor te bereiden die respectievelijk in Parijs op 15 May en in Japan op 8-9 juni zouden plaatsvinden. Vice-president Ansip zal aan beide evenementen deelnemen. Commissielid Moedas en minister Hirai bespraken de introductie van nieuwe programma's voor onderzoek en innovatie aan beide zijden. Zij verwachten dat de samenwerking tussen de EU en Japan op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie zal toenemen op gebieden van wederzijds belang, in lijn met die van vorig jaar Strategische partnerschapsovereenkomst EU-Japan.

Meer informatie over de vergaderingen en gezamenlijke verklaringen is beschikbaar hier en hier.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie, Japan

Reacties zijn gesloten.