Verbind je met ons

EU

#StateAid – Commissie keurt 306 miljoen euro aan Griekse overheidsfinanciering goed voor de aanleg van het zuidelijk deel van de snelweg E65

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-staatssteunregels Griekse overheidssteun van € 306 miljoen goedgekeurd aan de concessiehouder van het project voor de snelweg in Centraal-Griekenland, Kentriki Odos SA, voor de aanleg van het zuidelijke deel van de snelweg in Centraal-Griekenland (E65). De Commissie beoordeelde de maatregel onder Artikel 107, lid 3, onder c) van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, dat staatssteun toestaat om de ontwikkeling van bepaalde economische activiteiten of gebieden te vergemakkelijken.

De Commissie heeft vastgesteld dat de steunmaatregel in overeenstemming is met de EU-staatssteunregels aangezien: (i) hij zal bijdragen tot doelstellingen van gemeenschappelijk EU-belang en met name aan het vervoersbeleid van de EU, aangezien hij de voltooiing van de Trans-Europees wegennet en verbetering van de vervoersverbindingen voor Griekse burgers die in de regio Sterea Ellada wonen, en (ii) het is noodzakelijk en evenredig voor de uitvoering van het project.

Commissioner Margrethe Vestager, in charge of competition policy, said: “The construction of the southern section of the Central Greece motorwaywill improve the transport links for Greek citizens in the region, in line with EU transport policy objectives and the completion of the Trans European road network. Our decision today will allow the Greek government to support the building of this important new stretch of motorway.”

Het volledige persbericht is online beschikbaar in EN, FR, DE, EL.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending