Verbind je met ons

Griekenland

Griekenland legaliseert het homohuwelijk

DELEN:

gepubliceerd

on

Griekenland is het eerste land met een overwegend christelijk-orthodoxe bevolking dat huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht legaliseert. Als resultaat van het referendum dat donderdag plaatsvond, zullen huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht nu wettelijk toegestaan ​​zijn om kinderen te adopteren.

Kyriakos Mitsotakis, de premier van Griekenland, verklaarde dat de nieuwe wet “een ernstige ongelijkheid stoutmoedig zou afschaffen”.

Aan de andere kant heeft het een breuk in de natie veroorzaakt, waarbij de machtige Orthodoxe Kerk een hevige strijd voert. Degenen die er voorstander van zijn, organiseerden een demonstratie in Athene.

Een groot aantal mensen verzamelde zich op het Syntagmaplein van de hoofdstad om spandoeken op te heffen, kruisen vast te houden, gebeden voor te lezen en passages uit de Bijbel te zingen.

Aartsbisschop Ieronymos, de leider van de Orthodoxe Kerk, verklaarde dat de maatregel “de sociale cohesie van het thuisland zal corrumperen”.

Om de wet door de 300 afgevaardigden in het parlement te laten goedkeuren, was een gewone meerderheid vereist.

De heer Mitsotakis was een groot voorstander van het wetsvoorstel, maar om het aangenomen te krijgen had hij de steun van oppositiepartijen nodig. Helaas waren tientallen parlementsleden van zijn centrumrechtse regeringspartij tegen het idee.

advertentie

Tijdens een debat dat voorafgaand aan de stemming in het parlement plaatsvond, verklaarde de premier dat “mensen die onzichtbaar zijn geweest, eindelijk om ons heen zichtbaar zullen worden gemaakt”, en samen met deze individuen zou een groot aantal jongeren eindelijk hun plaats zullen vinden in het parlement. de wereld.

"De hervorming maakt de levens van een aantal van onze medeburgers beter, zonder iets weg te nemen van de levens van velen."
Degenen die zich in Griekenland identificeren als LGBTQ hebben hun tevredenheid geuit over de stemming.

“Dit is een historisch moment”, zei Stella Belia, de leider van Rainbow Families, een non-profitorganisatie die ouders met dezelfde seksuele geaardheid vertegenwoordigt, tegen persbureau Reuters. "Dit is een dag van vreugde."

Vijftien van de zevenentwintig landen die deel uitmaken van de Europese Unie hebben huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht al legaal gemaakt. Vijfendertig landen over de hele wereld hebben het gelegaliseerd.

Tot nu toe is Griekenland achterop geraakt bij sommige van zijn buurlanden in Europa, voornamelijk als gevolg van tegenstand van de Kerk.

Als eerste land in Zuidoost-Europa dat de gelijkheid van het huwelijk heeft ingevoerd, is het een pioniersland.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending