Verbind je met ons

EU

Europees Parlement deze week: Migratie, GMO's, biologisch voedsel, klimaatverandering

DELEN:

gepubliceerd

on

20150401PHT40052_originalDe leden van het Europees Parlement stemmen deze week tijdens de plenaire zitting op woensdag (14 oktober) over het standpunt van het Parlement met betrekking tot de klimaatconferentie in Parijs in december en over maatregelen om de vluchtelingencrisis aan te pakken. Daarnaast stemt de landbouwcommissie over een plan om de betrouwbaarheid van EU-labels voor biologisch voedsel te verbeteren, terwijl deze week ook de drie finalisten van de Sacharovprijs van dit jaar worden gepresenteerd. Ook voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz zal donderdag de Europese Raad toespreken.

Volkomen

Tijdens de plenaire vergadering van woensdag zullen de leden van het Europees Parlement debatteren over het Europese asiel- en migratiebeleid, de economische en monetaire unie van de EU en het Britse referendum over de EU, voorafgaand aan de Europese Raad op 15 en 16 oktober.

Daarnaast zullen zij stemmen over het standpunt van het Parlement met betrekking tot de klimaatconferentie van december in Parijs (COP21) om tot een nieuw mondiaal akkoord te komen.

Ze zullen ook worden gevraagd een voorstel goed te keuren om 401.3 miljoen euro extra toe te wijzen aan EU-agentschappen die zich bezighouden met de vluchtelingencrisis, zoals Frontex.

Commissies

Leden van de milieucommissie stemmen dinsdag (13 oktober) over een voorstel om EU-landen zelf te laten beslissen of ze de import en verkoop van ggo-producten op hun grondgebied verbieden.

advertentie

De commissie burgerlijke vrijheden debatteert dinsdag over de elektronische massasurveillance van Europeanen. De internationale handelscommissie bespreekt donderdag een conceptrapport met aanbevelingen aan de Europese Commissie over de lopende onderhandelingen over een Trade in Services Agreement (TISA).

De leden van het Europees Parlement kiezen donderdag de drie finalisten voor de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken van dit jaar in een stemming door de commissies buitenlandse zaken en ontwikkeling en de subcommissie mensenrechten.

Maatregelen om de betrouwbaarheid van de biologische voedseletiketten van de EU te verbeteren, waaronder meer controles op producenten en strengere regels voor biovoedingsmiddelen, zullen dinsdag door de landbouwcommissie worden gestemd.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending