Verbind je met ons

EU

EIB en de Wereldbank de krachten bundelen met de nieuwe overeenkomst te steunen Oekraïne

DELEN:

gepubliceerd

on

1027288726De Europese Investeringsbank (EIB) en de Wereldbank (WB) hebben een overeenkomst ondertekend onder EU-garantie die tot doel heeft de aankoop van gas door het nationale gasbedrijf van Oekraïne, NJSC Naftogaz, te vergemakkelijken.

De overeenkomst werd vandaag ondertekend door EIB-president Werner Hoyer en president van de Wereldbank, Jim Yong Kim. De EIB zal tot 520 miljoen dollar aan geselecteerde leningen van de Wereldbank in Oekraïne garanderen, waardoor de Wereldbank kredietbrieven kan garanderen voor de gasaankopen door Naftogaz. Het akkoord van vandaag werd mogelijk gemaakt door een tegengarantie van de Europese Unie die een uitgebreide dekking aan de EIB verleende in verband met de risico's van deze geselecteerde WB-leningen in Oekraïne.

EIB-president Werner Hoyer zei: “Europese en mondiale instellingen zetten zich in om Oekraïne te helpen een mogelijk ernstige energiecrisis te voorkomen wanneer de winter nadert. De garantieovereenkomst die we vandaag hebben ondertekend, zal de aankoop van gas door Oekraïne op een kritiek moment vergemakkelijken. De deal weerspiegelt de blijvende steun van de EIB aan Oekraïne als onderdeel van de EU-samenwerking met het land en de oostelijke nabuurschapsregio van de Unie.”

"De nieuwe overeenkomst maakt deel uit van onze brede steun aan de herstructurering van de gassector in Oekraïne en zal bijdragen aan een adequate gasvoorziening voor de komende drie jaar", aldus Jim Yong Kim. "De Wereldbankgroep zet zich in om het ambitieuze hervormingsprogramma van Oekraïne te blijven steunen en we zijn verheugd om samen met de EIB samen te werken."

De nieuwe overeenkomst maakt deel uit van de steun aan Oekraïne door de Europese Unie en internationale financiële instellingen, waarbij de EIB garant staat voor ontwikkelingsprojecten van de Wereldbank voor investeringen in Oekraïne. De EIB-garantie is gestructureerd in het kader van het externe leningsmandaat 2014-2020 en profiteert van de uitgebreide EU-garantie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending