Verbind je met ons

Klimaatverandering

COP21: De weg die leidt naar een belangrijke klimaatconferentie in Parijs

DELEN:

gepubliceerd

on

Kellogg-klimaatbeleid-vooruit-van-generaal-Mills-zegt-OxfamNog maar twee maanden voordat de wereldleiders in Parijs bijeenkomen om een ​​wereldwijde overeenkomst te sluiten om de klimaatverandering te bestrijden. Het Parlement zal in december een delegatie van 15 EP-leden naar de 21e Conferentie van de Partijen (COP21) sturen om een ​​succesvol resultaat te helpen behalen. EP-leden debatteren en stemmen woensdag over het standpunt van het Parlement. Volg het live op de website van het Europees Parlement en kom meer te weten over de inzet van de infographics.

Het Parlement zal aandringen om twee doelen op te nemen in de definitieve tekst: de temperatuurstijging beperken tot 2°C en geld inzamelen voor het Groene Klimaatfonds. Tegen 2020 moet het fonds elk jaar 100 miljard dollar beschikbaar stellen om ontwikkelingslanden te helpen zich aan te passen aan klimaatverandering.

20151008PHT96914_width_600

"Wij zijn van mening dat het Europees Parlement voorop moet lopen om succes te verzekeren op de COP 21, aangezien dit de strijd van de eeuw is", zei het Franse S&D-lid Gilles Pargneaux (S&D, FR) in een interview dat in september werd gepubliceerd. Pargneaux schreef het verslag over het standpunt van het Parlement over COP21.

Bekijk onze infographics om erachter te komen welke industrieën en landen het meest uitstoten en hoe steden als Berlijn, Marrakesh en Doha een belangrijke rol speelden in klimaatonderhandelingen.

Meer informatie

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending