Verbind je met ons

EU

Commissie burgerlijke vrijheden houdt buitengewone vergadering op 9 maart in Straatsburg

DELEN:

gepubliceerd

on

europees-parlement-strasbourg1Today (9 March), from 19-19h45 in Strasbourg, the Civil Liberties Committee will vote on a draft interim report by Monica Macovei (EPP, RO). The proposed European Public Prosecutor’s Office (EPPO) would have the exclusive competence for investigating, prosecuting and bringing to judgment crimes against the EU budget. Every year, around €500 million in EU expenditure and revenue is lost due to suspected fraud.   

The European Commission tabled the proposal to create a EPPO in July 2013. The Council will have to approve it by unanimity after obtaining the European Parliament’s consent.

Dit nieuwe tussentijdse rapport heeft tot doel de politieke prioriteiten van het Europees Parlement te schetsen en de beginselen en voorwaarden te onderstrepen waaronder het Parlement met het voorstel zou kunnen instemmen. In zijn EOM-resolutie van 12 maart 2014 heeft het Parlement een aantal politieke suggesties gedaan over enkele van de meest cruciale aspecten die op het spel staan: structuur, onafhankelijkheid, besluitvormingsproces, bevoegdheid, onderzoeksinstrumenten, toelaatbaarheid van bewijsmateriaal, rechterlijke toetsing en rechtsbescherming.

Website Burgerlijke Vrijheden

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending