Verbind je met ons

Milieu

De EVP-Fractie zal tegen de natuurherstelwet stemmen

DELEN:

gepubliceerd

on

De EVP-Fractie in het Europees Parlement heeft vandaag besloten om morgen tijdens de plenaire stemming tegen de Natuurherstelwet te stemmen, die tijdens de onderhandelingen afgelopen najaar zwaar werd herzien.

“De EVP-Fractie blijft ernstige zorgen koesteren over de natuurherstelwet. Wij willen geen nieuwe en steeds meer vormen van bureaucratie en rapportageverplichtingen voor boeren. Laat boeren boeren”, zegt Europarlementariër Siegfried Mureșan, vicevoorzitter van de EVP-Fractie en verantwoordelijk voor het begrotings- en structuurbeleid.

“Er bestaat de vrees dat veel lidstaten de wet zullen gebruiken om bureaucratie en verreikende monitoring- en rapportageverplichtingen voor land- en bosbouwers in te voeren, terwijl ze beweren dat de EU hen daartoe dwingt. Als gevolg hiervan zouden de getroffen boeren en bosbouwers opnieuw met wrok naar Brussel kijken, terwijl het probleem zelfgemaakt is en bij de respectieve nationale regeringen ligt”, vervolgde Mureșan.

“Wij zijn blij met het feit dat de herziene wetstekst weinig gelijkenis vertoont met het oorspronkelijke voorstel van de Commissie. Het voorstel van de Commissie was ideologisch gedreven, praktisch onhaalbaar en een ramp voor boeren, boseigenaren, vissers en lokale autoriteiten. Het dreigde de uitrol van belangrijke infrastructuur en hernieuwbare energie te vertragen. De herziene tekst is nu beter. Maar het is nog steeds beter om helemaal opnieuw te beginnen en de belangen van de boeren voorop te stellen”, besluit Mureșan.

De EVP-Fractie is de grootste politieke fractie in het Europees Parlement met 178 leden uit alle EU-lidstaten

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending