Verbind je met ons

Onderwijs

Partnerschap voor de toekomst: hoe jongeren de toekomst van het onderwijs voor een kernenergiebedrijf vormgeven?

DELEN:

gepubliceerd

on

1 december, Nizjni Novgorod. Global Impact Conference 2022 – een expertplatform met een miljoenenpubliek – organiseerde de discussies over de toekomst van het onderwijs, innovatieve edtech en strategieën voor het bouwen van een duurzaam kennisecosysteem.

Het speciale gedeelte werd gegeven aan leden van Impact Team 2050, die de panelsessies modereerden en de resultaten presenteerden van hun eigen onderzoek – Education X: Catalyst for the Future – dat belangrijke aanbevelingen bevatte voor Rosatom, de Russische leider op het gebied van kernenergietechnologie, over het benutten van hun opleiding en vaardigheidstraining wereldwijd.

Een jaar geleden werd het wereldwijde partnerschap met jongeren – Impact Team 2050 – gelanceerd door de directeur-generaal van Rosatom, de heer Alexey Likhachev, om de belangrijkste kwesties van bedrijfsbeheer en de transformatie ervan aan te pakken in overeenstemming met de eisen van de jongere generatie. Het partnerschap wordt geïmplementeerd in de vorm van een Raad van Advies van de CEO van 11 jonge mannen en vrouwen uit 11 landen (China, India, Brazilië, Egypte, Turkije, Oezbekistan, Kazachstan, Armenië, Argentinië, Zuid-Afrika en Rusland). Achter elk van de teamleden staat de jeugd van hun eigen land met zijn eigen waarden en visie op ontwikkelingstrends in de wereld.

Het partnerschap met de jeugd werd geïntroduceerd in het kader van de inspanningen van Rosatom - een lid van de UN Global Compact - om zijn duurzame bedrijfsvoering te verbeteren in overeenstemming met de 2030 Agenda van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling. "Jonge mensen moeten over de hele wereld worden erkend als aanjagers van verandering" en in staat worden gesteld om "volledig betrokken te raken bij beslissingen die hun toekomst beïnvloeden", zei de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de heer António Guterres, op de Werelddag voor jongerenvaardigheden.

Volgens het rapport "Onderwijs X: Katalysator voor de Toekomst" heeft het nucleair onderwijs in de eerste plaats een wetenschappelijk en technologisch profiel dat nauw verbonden is met de energiesector en dit weerspiegelt niet de behoeften van deze tijd. Een van de initiatieven die door jongeren werden aanbevolen, was het aanbieden van instrumenten voor belangenbehartiging via educatieve platforms die zouden helpen het publiek de basisprincipes van kernenergie en de toepassingen ervan uit te leggen. Het nucleair onderwijs moet de omslag maken van een eenrichtings- naar een meerrichtingsbenadering, waarbij wetenschap echter wordt gezien als een nucleaire basis, gevolgd door programma's voor nieuwe nucleaire bedrijvigheid.

"De wereld heeft behoefte aan een gemeenschappelijke visie en doelstellingen die niemand aan zijn lot overlaten, evenals een dringende verschuiving in economische en sociale strategieën om gemeenschappelijke problemen te overwinnen", zegt mevrouw Princess Mthombeni, lid van Impact Team 2050 en oprichter van Africa4Nuclear (Zuid-Afrika). Mevr. Nisanur Kepceler, lid van Impact Team 2050 uit Türkiye, heeft de aandacht gevestigd op een enorm gebrek aan informatie over het onderwerp nucleaire technologie in veel delen van de wereld: gedaan via de onderwijsstructuur. Rosatom kan als bedrijf met uitgebreide ervaring op dit gebied het voortouw nemen bij het oplossen van dit probleem.”

Nog meer internationale origines en op de wereld gerichte bedrijven doen een beroep op de jongere generatie voor hun advies over het ontwikkelen van strategieën voor een duurzame toekomst. Dit zijn overwegend jongerengroepen onder leiding van IGO of bedrijven. Een van de meest bekende is de Youth Advisory Group on Climate Change van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Deze trend is ook terug te zien in het regionale en gemeentelijke management, dwz het Jeugdparlement van de Staatsraad van de Republiek Tatarstan of de Jeugdadviesraad van de Civilian Complaint Review Board van New York. Rosatom is geen enkel zakelijk voorbeeld van hechte samenwerking met de jongere generatie: Ernst & Young heeft onder haar liefdadigheidsstichting een Jongerenadviesraad opgericht.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending