Verbind je met ons

Economie

Commissarissen Schmit en Breton bespreken de rechten van werknemers in het tijdperk van AI op het Europees Forum voor Werkgelegenheid en Sociale Rechten van 2023

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 16 en 17 november hebben Nicolas Schmit, commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Rechten, en Thierry Breton, commissaris voor Interne Markt, (foto) zal aanwezig zijn bij de tweede editie van de Europees Forum voor werkgelegenheid en sociale rechten. Het thema van het Forum dit jaar is de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op de arbeidswereld. Het #EUSocialForum is Europa's grootste evenement op het gebied van werkgelegenheid en sociale zaken. Het brengt beleidsmakers, bedrijfsleiders, experts uit de industrie, sociale partners, het maatschappelijk middenveld en de academische wereld samen om de kansen en uitdagingen van technologie en AI te bespreken.

Op 16 november, commissaris Schmit zal deelnemen aan de sessie over het EU-beleid en de regulering van AI, waarbij wordt onderzocht hoe ervoor kan worden gezorgd dat de rechten van werknemers worden beschermd met de opkomst van algoritmisch management, en hoe het EU-beleid een mensgerichte benadering van AI kan aanmoedigen. Op 17 november zal hij deel uitmaken van een gezamenlijk panel met de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling, waarin wordt besproken hoe investeringen in vaardigheden en de digitale transformatie de wederopbouw van Oekraïne kunnen ondersteunen. Op 17 november, commissaris Breton zal een inleidende toespraak houden om de transformerende rol van AI op de werkplek te bespreken, de kansen ervan, en hoe het EU-beleid mogelijke uitdagingen kan aanpakken. Ander speakers onder meer professor Christopher Pissarides, mede-oprichter en co-voorzitter van het Institute for the Future of Work, en winnaar van de Nobelprijs voor de Economie 2010.

Journalisten kunnen zich inschrijven voor het evenement hier. Tijdens het evenement zal er op de locatie een perskamer beschikbaar zijn, waar journalisten de kans krijgen sollicitatiegesprekken aanvragen met de luidsprekers. 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending