Verbind je met ons

Economie

#ETS Aviation: Britse bedrijven mogen niet 'profiteren' #Brexit

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Volkspartij (EVP) maakt zich zorgen over de stand van de onderhandelingen met de Britse regering. Onzeker of het VK zal kiezen voor een zogenaamde 'harde brexit', nemen EP-leden dit mee in de discussies over opname van de luchtvaart in het emissiehandelssysteem (ETS). De EVP zegt dat het noodzakelijk is om voorzorgsmaatregelen te nemen.

“Gratis emissierechten die aan Britse bedrijven worden gegeven, zouden niet geldig moeten zijn in het EU-ETS als die bedrijven geen verplichtingen meer hebben onder het ETS”, aldus Peter Liese, EP-lid, woordvoerder van de EVP-Fractie voor Milieu.

Liese is ervan overtuigd dat bij een mislukking van de Brexit-onderhandelingen de Britse industrie geen onnodig voordeel mag hebben en de Europese concurrenten geen onnodig nadeel. Zijn amendement zou de EU voorbereiden mocht het VK kiezen voor een harde Brexit.

“Ik hoop van harte dat Groot-Brittannië uiteindelijk in het ETS zal blijven. In feite zijn de Britse regering, Britse leden van het Europees Parlement en Britse bedrijven altijd grote voorstanders van het ETS geweest. Daarom zou ik het belachelijk vinden als Groot-Brittannië na de Brexit uit het ETS stapt. Helaas kan echter niet worden uitgesloten dat veel van de verantwoordelijke mensen in de Britse regering kennelijk onrealistische veronderstellingen hebben over de mogelijke deal. Daarom moeten we ons voorbereiden op een harde Brexit.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending