Verbind je met ons

Economie

Vienna University of Economics and Business opent nieuwe campus

DELEN:

gepubliceerd

on

100000000000024D000001069EB0DF96Op 4 oktober is de nieuwe campus van de University of Economics and Business in Wenen (WU) officieel geopend. Er is een gebouwencomplex in gebruik genomen dat voldoet aan de hoogste eisen van hedendaagse faciliteiten en modern onderzoek en bijbehorende onderwijsmethoden. De Europese Investeringsbank (EIB) financiert dit grote onderwijsproject met een lening van 250 miljoen euro.

Vice-president van de EIB, Wilhelm Molterer, zei tijdens de openingsceremonie: “Het feit dat deze indrukwekkende campus vandaag operationeel is geworden, is voor mij persoonlijk een grote vreugde. Toen ik nog minister van Financiën van Oostenrijk was, heb ik actief de ontwikkeling van dit instituut gesteund, een werkelijk baanbrekend instituut voor het Oostenrijkse onderwijsbeleid. De Economische Universiteit van Wenen is een van de meest prestigieuze universiteiten in Europa. Dergelijke faciliteiten tonen het enorme belang aan van onderwijs voor de prestaties en productiviteit van Europa. Dit zal in de toekomst een van de cruciale taken blijven voor de EIB-leningen.”

Onderwijs en stedelijke infrastructuur zijn al lang een aandachtspunt van de activiteiten van de EIB. In het lopende jaar heeft de bank haar inzet op deze gebieden uitgebreid en meer geïnvesteerd in vaardigheden, bijvoorbeeld door te investeren in universiteiten en onderzoeksinstellingen, maar ook in beroepsopleidingen. Bovendien financiert de EU-bank beurzen en mobiliteitsprogramma's op het gebied van onderwijs en opleiding. Deze en andere maatregelen hebben tot doel de arbeidssituatie van adolescenten en jongvolwassenen te verbeteren en de jeugdwerkloosheid, die in sommige Europese landen dramatische proporties heeft aangenomen, tegen te gaan. Tegen het einde van dit jaar zal de EIB voor deze maatregelen in totaal 6 miljard euro ter beschikking stellen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending