Verbind je met ons

Economie

EIB en Kirgizische Republiek ondertekenen kaderovereenkomst

DELEN:

gepubliceerd

on

afbeeldingenDe Europese Investeringsbank (EIB) en de Republiek Kirgizië hebben de raamovereenkomst gesloten op grond waarvan de bank kan beginnen met het verstrekken van financiële steun aan investeringsprojecten in Kirgizië. De overeenkomst is vandaag ondertekend door EIB Vice-President Wilhelm Molterer en Eerste vice-premier van Kirgizië Djoomart Otorbajev.

De EIB financiert investeringsprojecten in de landen die samenwerkingsovereenkomsten hebben met de Europese Unie. De Kirgizische Republiek is het derde land na Kazachstan en Tadzjikistan uit de regio van de Centraal-Aziatische post-Sovjetrepublieken dat een raamovereenkomst met de EIB heeft ondertekend.

Achtergrond

De Europese Investeringsbank, als instelling voor langetermijnleningen van de Europese Unie, ondersteunt het EU-beleid in de volgende landen van Centraal-Azië: Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan. EIB-projectfinanciering bevordert de welvaart en versterkt de regionale integratie, wat bijdraagt ​​aan de stabiliteit van deze regio en helpt bij het smeden van sterkere intraregionale partnerschappen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending