Verbind je met ons

EU

EIB lanceert operaties in Kazachstan

DELEN:

gepubliceerd

on

Mondiale economie-260x183De Europese Investeringsbank (EIB) is haar kredietverleningsactiviteiten in Kazachstan gestart door twee leningen te verstrekken aan banken die in het land actief zijn voor projecten die worden gepromoot door de kleine en middelgrote ondernemingen en midcapbedrijven van Kazachstan, voornamelijk op het gebied van klimaatverandering en milieu. bescherming:

  • € 120 miljoen aan de Ontwikkelingsbank van Kazachstan (DBK), en;
  • € 100 miljoen aan Sberbank Kazachstan

Wilhelm Molterer, vice-president van de EIB verantwoordelijk voor kredietverlening in Kazachstan, zei: “Deze allereerste EIB-leningen die in Kazachstan zijn verstrekt, zullen de ontwikkeling van de particuliere sector bevorderen door de toegang van het MKB en midcaps tot langetermijnfinanciering te verbeteren. Zij zullen helpen bij de uitvoering van projecten die de sectorale diversificatie van de Kazachse economie vergroten. Tegelijkertijd zullen de EIB-fondsen die tegen gunstige voorwaarden worden verstrekt, de toepassing vergemakkelijken van de Kazachse Strategie voor 2050, die gericht is op de ontwikkeling van een duurzaam en efficiënt economisch model om de doelstelling van Kazachstan te verwezenlijken om een ​​van de dertig meest ontwikkelde landen ter wereld te worden.”

De door de EIB verstrekte middelen zullen bijdragen aan het vergroten van het door de MKB-sector gegenereerde aandeel van het bbp, dat momenteel 18% bedraagt. Het MKB biedt werk aan ongeveer 2.5 miljoen mensen, oftewel 28% van de Kazachse beroepsbevolking. In de meeste OESO-landen vertegenwoordigen kleine en middelgrote ondernemingen ongeveer 95% van alle bedrijven en zorgen zij voor 70% van de werkgelegenheid.

De leningen komen overeen met de doelstellingen van het EIB-mandaat voor externe leningen, dat zich richt op de ontwikkeling van de lokale particuliere sector en de sociale en economische infrastructuur, evenals op het beperken van en aanpassen aan de klimaatverandering. In overeenstemming met deze doelstellingen zal de helft van de leningen worden besteed aan de financiering van projecten voor de mitigatie van en aanpassing aan de klimaatverandering die in aanmerking komen onder het klimaatveranderingsmandaat van de EIB.

De EIB krijgt regelmatig de best mogelijke rating ('AAA') van de toonaangevende ratingbureaus. Als gevolg hiervan kan de Bank tegen zeer gunstige voorwaarden geld aantrekken op de financiële markten van de wereld. De EIB is een instelling zonder winstoogmerk en geeft deze gunstige voorwaarden door aan haar klanten.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending