Verbind je met ons

Economie

OPEN DAGEN: Europa's regio's en steden gaan van start in 2020 en investeren in groei

DELEN:

gepubliceerd

on

focus_2013_duo_softDe 11e jaarlijkse 'OPEN DAGEN – Europese week van regio's en steden' zullen worden gehouden van 7 tot 10 oktober 2013, waar beleidsmakers, politici en experts samenkomen om te debatteren over de belangrijkste kwesties waarmee het regionaal beleid van de EU vandaag wordt geconfronteerd.

Meer dan 5,500 regionale en stedelijke vertegenwoordigers uit heel Europa zullen standpunten en benaderingen delen over hoe de volgende generatie investeringen in het kader van het regionaal beleid van de EU Europa weer op weg naar groei kan helpen, banen kan creëren en het concurrentievermogen kan stimuleren.

Dit jaar onder de noemer 'Europese regio's en steden die van start gaan voor 2020', met 100 workshops rond de volgende thema's:

  • Managen van verandering 2014-2020;
  • Synergieën en samenwerking, en;
  • uitdagingen en oplossingen.

Voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, zal het vierdaagse evenement openen met een keynote speech over de resultaten en doelstellingen van het regionaal beleid van de EU, voorafgaand aan een debat op hoog niveau, georganiseerd door Johannes Hahn, commissaris voor regionaal beleid en Ramón Luis Valcárcel, voorzitter van het Comité van de Regio's. President Valcárcel en commissaris Hahn zullen het evenement op 7 oktober om 13 uur in het Comité van de Regio's op gang brengen met een persrondetafelgesprek.

Andere hoogtepunten zijn:

Een workshop van een hele dag op 8 oktober in het Chalemagne-gebouw, Brussel, met de 19 finalisten die in vier categorieën strijden om de RegioStars-prijzen 2014:

Presentatie van 'Kwaliteit van leven in Europese steden' - Perceptie-enquête - 41.000 burgers, geïnterviewd in 79 steden, werden gevraagd naar hun mening over verschillende aspecten van het stadsleven: dinsdag 8 oktober, 16 – 30 uur in het Berlaymont, Schuman kamer:

advertentie

'100 EUrban-oplossingen' openluchttentoonstelling ingehuldigd door commissaris Hahn en Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om 17 uur op dinsdag 00 december op het Jean Reyplein in Brussel en verschillende netwerkevenementen die plaatsvinden op de avond van 8 oktober op 8 andere locaties verspreid over de beursroute: en

De winnaars van de 2014 Europa in mijn regio fotowedstrijd, afkomstig uit Griekenland, Hongarije en Malta zullen hun prijzen op woensdag 9 om 11 uur in het Karel de Grote-gebouw door commissaris Hahn worden overhandigd.

Voor meer informatie, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending