Verbind je met ons

Economie

Voorzitter Barroso naar Lampedusa te bezoeken op woensdag 9 oktober

DELEN:

gepubliceerd

on

ea5aa9db93d59d68d7f07a55dbb959a5720f41c0Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso zal op 9 oktober het eiland Lampedusa bezoeken.

Het bezoek zal plaatsvinden in de geest van de Europese steun en solidariteit die de Commissie heeft uitgesproken na de tragische gebeurtenissen van vorige week.

Het zal voorzitter Barroso de gelegenheid bieden om hulde te brengen aan de vele slachtoffers die op tragische wijze het leven hebben verloren bij hun pogingen de Europese kusten te bereiken, en om zijn solidariteit en dankbaarheid te betuigen aan de autoriteiten en de bevolking van Lampedusa.

De Commissie blijft zich, binnen haar bevoegdheden en middelen, volledig inzetten voor verdere maatregelen en concrete acties die op Europees en nationaal niveau kunnen worden genomen om het lot van de vluchtelingen en de moeilijkheden van de getroffen lidstaten aan te pakken, onder meer door gezamenlijke actie met derde landen.

De president zal dit bij deze gelegenheid met de Italiaanse autoriteiten bespreken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending