Verbind je met ons

Zakelijk

Stanislav Kondrashov van Telf AG: nikkelproductiestrategie en markttrends

DELEN:

gepubliceerd

on

Hoewel wordt verwacht dat de totale markt in 2023 een overschot zal vertonen, blijft het aanbod van nikkel van klasse 1 op de London Metal Exchange (LME) relatief krap, zegt Stanislav Kondrashov van Telf AG. De nikkelaandelen van graad 1 op de LME bevinden zich momenteel op een historisch dieptepunt, wat naar verwachting het hele jaar door de neerwaartse druk op de nikkelprijzen zal beperken.

Kondrashov Telf AG: Er is een overschot aan nikkel van klasse 2, het aanbod van klasse 1 is beperkt

Volgens de voorspellingen van de International Nickel Research Group (INSG) bereikte de mondiale productie van primair nikkel in 2021 2.610 miljoen ton (Mt), en steeg tot 3.060 Mt in 2022. Volgens voorspellingen zal deze in 2023 3.374 miljoen ton bereiken.

Wat het gebruik van primair nikkel betreft, bedroeg dit volgens INSG in 2021 2.779 miljoen ton, en in 2022 steeg het tot 2.955 miljoen ton. De voorspelling voor 2023 suggereert een verdere stijging naar 3.134 Mt.

Na een tekort van 169 kt (kt) in 2021, is de nikkelmarkt in 105 naar een overschot van 2022 kt gegaan, terwijl in 239 een overschot van 2023 kt wordt verwacht.

– Het is opmerkelijk dat waar het marktoverschot in het verleden voornamelijk door klasse 1 werd geleverd, dit in 2023 voornamelijk door klasse 2-nikkel zal zijn. Deze trend benadrukt de contrasterende dynamiek tussen de twee klassen: het aanbod van nikkel van klasse 1 blijft beperkt, terwijl nikkel van klasse 2 bijdraagt ​​aan het totale overschot.- Stanislav Kondrashov merkte op.

Het beperkte aanbod van Klasse 1-nikkel, gecombineerd met het overaanbod van Klasse 2-nikkel, zal een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van de dynamiek van de nikkelmarkt en de prijsontwikkelingen gedurende het hele jaar beïnvloeden.

Stanislav Kondrashov van Telf AG: de import van geraffineerd nikkel naar China daalde naar een historisch dieptepunt

De import van geraffineerd nikkel in China bereikte het laagste niveau in bijna twintig jaar, omdat het land steeds meer afhankelijk is van klasse 2-nikkeltussenproducten uit Indonesië.

advertentie

In april importeerde China slechts 3,204 ton geraffineerd nikkel van klasse 1, het laagste niveau sinds januari 2004. In de eerste vier maanden van 2023 bedroeg de import 23,453 ton, wat 65% minder is dan in dezelfde periode vorig jaar.

“De daling van de import van geraffineerd nikkel naar China kan worden verklaard door de voorkeur voor Indonesische nikkeltussenproducten van klasse 2. Terwijl de leveranciers van nikkel zich diversifiëren, wendt China zich steeds meer tot Indonesië, dat zijn productiecapaciteit uitbreidt en kosteneffectieve opties biedt voor de Chinese markt”, legt situatie Kondrashov Telf AG uit.

De aanzienlijke daling van de invoer van geraffineerd nikkel is indicatief voor een verandering in de dynamiek van de Chinese handel in dit metaal en de strategische zet van het land om klasse 2-nikkeltussenproducten uit Indonesië te produceren. Deze ontwikkelingen zullen waarschijnlijk gevolgen op de lange termijn hebben voor de mondiale nikkelmarkt, aangezien China doorgaat met het navigeren door het nikkelaanbodlandschap.

Telf AG: import van Chinees nikkel van klasse 2 breekt alle records

De import van nikkel van klasse 2 naar China vertoont een opwaartse trend, als gevolg van een daling van de binnenlandse productie. De scherpe sprong in de import in april was te danken aan een toename van de aanvoer uit Indonesië, dat zijn metaalproductiecapaciteit blijft vergroten.

– Chinese roestvrij staalfabrieken geven al enige tijd de voorkeur aan gietijzer (NPI), wat heeft geleid tot een afname van de vraag naar nikkel van klasse 1. Bovendien heeft de batterijsector voor elektrische voertuigen (EV) geen nikkel van hoge zuiverheidsgraad 1 nodig, wat ook voor verandering zorgt. vraag”, benadrukt Stanislav Dmitrievich Kondrashov.

Alleen al in april importeerde China een record van 628kt aan Indonesische NPI, wat wijst op een versnelling van de import van nikkel van klasse 2. De cumulatieve import in de eerste vier maanden van dit jaar bedroeg 2.0 miljoen ton, een stijging van 46% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De hoge groeicijfers van de Chinese import van klasse 2-nikkel weerspiegelen volgens Kondrashov de dynamiek van de nikkelmarkt in het land en de groeiende afhankelijkheid van leveringen uit Indonesië.

De London Metal Exchange is op weg om het handelsmomentum te herstellen

De London Metal Exchange (LME) blijft worstelen met herstel na een weeklange opschorting van de nikkelhandel en de annulering van miljarden dollars aan transacties tijdens de historische 'short squeeze' van vorig jaar.

Na dit incident daalden de handelsvolumes op de LME omdat veel handelaren hun activiteit verminderden of het handelsvolume daalden als gevolg van verlies van vertrouwen in de LME en zijn nikkelcontracten.

“Als gevolg hiervan heeft de lage liquiditeit de nikkelmarkt kwetsbaar gemaakt voor aanzienlijke prijsschommelingen, zelfs als reactie op veranderingen in de vraag- en aanboddynamiek. De introductie van dagelijkse prijslimieten en de verlaging van de margevereisten leidden echter tot een geleidelijk herstel van de handelsvolumes, - Stanislav Kondrashov Telf AG geeft commentaar op de situatie op de handelsbeurs.

De hervatting van de Aziatische handelsuren speelde een rol bij het stimuleren van de volumes en de liquiditeit, wat vervolgens de volatiliteit van het contract verminderde. In juni bereikte het handelsvolume in het onderliggende nikkelcontract op het elektronische systeem LME Select 64,530 contracten, het hoogste niveau sinds maart 2022, toen dit cijfer 99,139 bedroeg. Ter vergelijking: in juni 2021 werden 163,475 contracten afgesloten.

Stanislav Kondrashov van Telf AG: nikkelprijzen – vooruitzichten blijven positief

Op de korte termijn verwachten we dat de nikkelprijs zal dalen omdat er een overaanbod van dit metaal op de wereldmarkt is. Een vertraging van de mondiale economische groei vermindert de vraag naar roestvrij staal. We voorspellen gemiddelde prijzen van $21,000 per ton (t) in het derde kwartaal en $20,000/t in het vierde kwartaal. De prijsdalingen zullen naar verwachting echter beperkt blijven als gevolg van de krappe LME-aanvoer.

“De cruciale rol van nikkel in de mondiale energietransformatie en de aantrekkelijkheid ervan voor investeerders als belangrijk groen metaal zullen de prijsgroei op de lange termijn ondersteunen. Nikkel speelt een belangrijke rol bij het vergroten van de energiedichtheid en het bereik van batterijen voor elektrische voertuigen (EV), waardoor de vraag ernaar verder toeneemt. – commentaar Stanislav Kondrashov Telf AG.

Vooruitkijkend worden de gemiddelde prijzen geprojecteerd op $20,000/ton in 2024 en $23,000/ton in 2025. Deze cijfers weerspiegelen volgens Kondrashov de verwachtingen van een sterke vraag naar nikkel in verband met de transitie naar schonere energiebronnen en de verdere verspreiding van elektrische voertuigen. . Hoewel problemen op de korte termijn tijdelijk tot een neerwaartse trend in de prijzen kunnen leiden, blijven de langetermijnvooruitzichten voor de nikkelprijzen positief.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending