Verbind je met ons

Zakelijk

Curaçao: Investeringsprofiel

DELEN:

gepubliceerd

on

Curacao presenteert zichzelf als een uitstekende bestemming voor bezoekers die de natuurlijke rust en de Nederlands-Caribische cultuur van het eiland willen ervaren, maar het land trekt ook de aandacht van bedrijven die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden in de regio. Curaçao ligt buiten de orkaangordel en profiteert van vele havens, een natuurlijke en goed ontwikkelde diepwaterhaven en frequente vluchten die het eiland met meerdere continenten verbinden.

De economische stabiliteit en meertalige cultuur van Curaçao worden versterkt door de aanzienlijke digitale infrastructuur van het eiland, met een internetpenetratie van 86.7%, meerdere datacenters, waaronder het enige Tier 4-datacenter in de pan-Caribische regio, en een pool van hooggekwalificeerd talent.

Met aantrekkelijke aanbiedingen voor zowel toeristen als bedrijven blijft Curaçao zichzelf positioneren als investeringsmogelijkheid voor internationale ondernemingen en een actief knooppunt binnen het Caribisch gebied.

Waarom Curaçao:

Waarom moeten entiteiten investeren in Curaçao (bijvoorbeeld sectoren en voordelen), en hoe trekken CINEX's investeringen naar het eiland?

Curaçao presenteert zichzelf als een uitstekende bestemming voor entiteiten die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden in het Caribisch gebied. Verschillende sleutelelementen maken ons ideaal:

Locatie:

 • Strategisch gelegen in de zuidelijke Caribische Zee, buiten de orkaangordel.
 • Diverse havens, waaronder een goed ontwikkelde natuurlijke diepwaterhaven

Toegang:

 • Het eiland functioneert als een HUB met dagelijkse/wekelijkse vluchten vanuit Europa, de Verenigde Staten, Zuid-/Centraal-Amerika en het Caribisch gebied.

Talentpool:

 • Zeer bekwaam en meertalig
 • Scabale (Regio & EU)

Infrastructuur:

 • Internetpenetratie: 86.7%
 • 4 datacenters: 1 Tier IV (slechts één in de pan-Caribische regio)
 • DataHub: bijv. Acros 1, PanAm Americas II, EC-LINK
 • Kwaliteit onroerend goed

Stabiliteit:

 • Hoogwaardig Nederlands rechtssysteem
 • Politiek Stabiele Regering

Daarnaast,

Curaçao biedt verschillende investeringsstimulansen aan entiteiten die geïnteresseerd zijn in investeren, waaronder:

 • Gunstige vennootschapsbelastingtarieven
 • Tax Holiday voor investeringen in de meeste bedrijven
 • E-zone-regime
 • Preferentiële toegang tot de EU (LGO) en de VS (CBI)
 • 0% Winstbelasting op winst uit immateriële vaste activa

De regering van Curaçao werkt actief aan het aanbieden van rode loperbehandeling aan bedrijven en investeerders:

advertentie
 • Recently the minister of economic development  announced that, starting from August 15, 2023, the “Directievergunning” will be eliminated. Previously, persons not born in the Netherlands Antilles or legal entities not established there, who wish to become a director or commissioner of a Curaçao company, must possess a director’s permit. Obtaining this permit used to be a time-consuming process.  This is no longer necessary.  Starting from August 15, 2023, the “Directievergunning” will be eliminated.

Gezien deze gecombineerde voordelen, waaronder de levendige cultuur en natuurlijke schoonheid, wordt Curaçao steeds populairder als investeringsbestemming voor entiteiten die op zoek zijn naar succes op de lange termijn.

Curaçao Nationale Exportstrategie (NES)

In 2019 startte Curaçao een project om een ​​Nationale Exportstrategie (NES) te ontwikkelen, met een primaire focus op zeven verschillende sectoren die draaien om technologie en e-overheid. De NES-visie weerspiegelt de ambitie van het land om zijn economie om te vormen tot een economie die wordt aangedreven door ondernemerschap, efficiëntie, kosteneffectiviteit, kwaliteit en innovatie. De NES is het vijfjarige traject van Curaçao om de export te diversifiëren, de economische ontwikkeling te stimuleren en de deviezeninkomsten te vergroten. De strategie is gericht op ‘e-government voor het bedrijfsleven’ om de export te vergemakkelijken en Curaçao te helpen uitgroeien tot een veerkrachtiger en duurzamer economie, met name na de gevolgen van de COVID-19-pandemie. De strategie richt zich op het transformeren van de economische samenstelling van het land door het upgraden en creëren van nieuwe waardeketens, met name op het gebied van de dienstenexport. Als gevolg hiervan zal de komende vijf jaar prioriteit worden gegeven aan het aantrekken van investeringen voor deze sectoren, waarbij wordt onderkend dat investeringen een voorwaarde zijn voor succesvolle export.

Deze sectoren zijn:

 • Blauwe bio-economie
 • Hernieuwbare energie
 • Gezondheid & Wellness
 • Creatieve industrieën
 • IT Services
 • Financial Services
 • Haven- en maritieme diensten

Wilt u meer weten over de Nationale Exportstrategie van Curaçao en de strategie voor elk van de hierboven genoemde sectoren, volg dan onderstaande link.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending