Verbind je met ons

Spanje

IMCITIZEN – De participatie van kinderen als burgers vergroten

DELEN:

gepubliceerd

on

Ongeveer 40 kinderen, die meer dan 1750 vertegenwoordigen, zullen deelnemen aan de IMCITIZEN-bijeenkomst om de participatie van kinderen te vergroten door het creëren van participatieplatforms.

– Led by the University of Barcelona, the European project IMCITIZEN (CERV-2022-Child) fosters children’s citizenship identity as active and committed members of their community and identifies strategies that favour increased decision-making.

– The meeting will take place in Barcelona from Friday, January 19 to Sunday, January 21.

This upcoming Friday, January 19, Barcelona will be the stage for a significant gathering that will bring together around 40 young people aged 9 to 12, representatives of ten schools from six municipalities: A Coruña (Galicia), Azuqueca (Guadalajara), Castrillón (Asturias), Mislata (Castellón), Madrid, and, Barcelona. Organized by the European project IMCITIZEN and led by the University of Barcelona, the event aims for children to generate knowledge to shape a Toolbox that will provide the keys for other children’s groups to co-design their child participation platforms.

IMCITIZEN definieert platforms voor kinderparticipatie als een vorm van burgervereniging die kinderen in staat stelt, autonoom en onafhankelijk, deel te nemen aan en te pleiten voor kwesties die hen motiveren en mobiliseren, hun participatie leiden en collectieve transformaties bevorderen. Hun motivatie is om hun gemeente of wijk te verbeteren, op te komen voor hun rechten en hun burgerschap in beeld te brengen en uit te oefenen. Dit zijn gezamenlijk gedefinieerde ruimtes die door kinderen zijn geconfigureerd en die verschillende vormen van verbinding en betrokkenheid mogelijk maken.

Tijdens deze twee dagen wordt Barcelona het centrum voor het uitwisselen van ideeën, waar kinderen hun ervaringen en de belangrijkste elementen van het co-designproces dat ze hebben ondergaan, zullen delen. Dit proces maakt deel uit van een veel bredere uitdaging, namelijk ervoor zorgen dat kinderen zich bewust zijn van hun recht op participatie, meer kansen krijgen om betrokken te worden bij de besluitvorming in hun omgeving, en dat de volwassenen die hen begeleiden, erkennen dat ze in staat zijn om beslissingen te nemen. beslissingen nemen, bijdragen aan hun gemeenschappen en deelnemen aan collectieve transformaties.

De bijeenkomst, die zal plaatsvinden van 19 tot en met 21 januari, zal zich richten op de uitwisseling van ervaringen over het co-ontwerpproces van een platform voor kinderparticipatie op hun respectievelijke scholen, hoe dit te verbeteren en hoe ze kunnen blijven werken aan het verbeteren van hun omgeving en stad. Gezien hun ervaring en kennis wordt van hen verwacht dat zij een sleutelrol spelen bij het motiveren van andere kinderen om soortgelijke platforms te creëren, waardoor de participatie van jongeren en hun impact op het milieu worden vergroot.

advertentie

In this meeting, participants will share their experiences as an IMCITIZEN group in the platform’s design, identify common and distinctive elements from the children’s perspective, and analyse the co-design process to evaluate it. This analysis will culminate in the creation of a virtual toolbox that will guide other children to develop their own platform co-design processes, amplifying opportunities for participation in decision-making and the execution of meaningful projects.

Het IMCITIZEN-project, op Europees niveau, heeft tot doel de democratische burgerschapsidentiteit van kinderen te bevorderen en streeft ernaar een significante impact te hebben op het overheidsbeleid en de vorming van een burgerlijke en democratische identiteit bij kinderen. Voor meer informatie over IMCITIZEN kunt u hun website bezoeken: https://www.ub.edu/imcitizen/en/quienes-somos/

Nadere informatie: https://www.ub.edu/imcitizen/en/

Foto door Artem Kniaz on Unsplash

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending