Verbind je met ons

Pakistan

Premier bevestigt de steun van Pakistan aan Kasjmiri’s – verwerpt het oordeel van de Indiase SC als politiek gemotiveerd

DELEN:

gepubliceerd

on

Caretaker Prime Minister Anwaar-ul-Haq Kakar on Thursday (14 December) reaffirmed Pakistan’s moral, political and diplomatic support to the people of Kashmir, and rejected the recent verdict of the Indian Supreme Court calling it a politically motivated and a tool to consolidate Indian illegal occupation.

De premier riep India in zijn toespraak op de speciale zitting van de Azad Jammu en Kasjmir Wetgevende Vergadering (AJK LA) op om af te zien van het consolideren van zijn bezetting, de illegale eenzijdige acties van 5 augustus 2019 in te trekken en de demografie van het land niet te veranderen. het betwiste gebied.

De sessie, voorgezeten door AJK LA-voorzitter Chaudhry Latif Akbar, werd bijgewoond door AJK-premier Chaudhry Anwarul Haq en leden van de Assemblee.

Premier Kakar benadrukte India ook om de mensenrechtenschendingen in het Indiase illegaal bezette Jammu en Kasjmir (IIOJK) een halt toe te roepen, de noodwetten in te trekken, de zware militaire aanwezigheid in te trekken en ongehinderde toegang te bieden tot de organen van de Verenigde Naties en de internationale media.

De premier, de eerste interim-premier ooit die de Wetgevende Vergadering van de AJK toesprak, bracht hulde aan de martelaren van de Kasjmir-beweging en degenen die langs de Line of Control woonden, en leed verliezen als gevolg van de schendingen van het Indiase staakt-het-vuren.

Hij zei dat Pakistan naast de bevolking van Kasjmir zou blijven staan ​​in hun strijd en wenste dat zij hun rechten zouden genieten.

“Kashmir is Pakistan’s jugular vein. The word ‘Pakistan’ is incomplete without Kashmir. The people of Pakistan and Kashmir are bound by unique affinity. We share joys and sorrow. Pakistan cannot remain indifferent to the situation in Kashmir… Kashmir runs in our blood. Jammu and Kashmir remains an important facet of Pakistan’s foreign policy,” he remarked.

advertentie

Hij zei dat over de politieke scheidslijn heen het hele Pakistaanse leiderschap verenigd was om de Kasjmiri's te steunen voor hun recht op zelfbeschikking. 

De premier gaf een historisch verslag en zei dat de Kasjmiri's enorm hadden geleden onder conflicten in de geschiedenis. Zelfs vandaag de dag was de situatie niet verbeterd, aangezien de meerderheid nog steeds onderworpen was aan een onderdrukker met een andere naam.

Premier Kakar vertelde het Huis dat Kasjmir de oudste onzekere agenda van de Verenigde Naties was, aangezien de resoluties van de VN-Veiligheidsraad nog steeds niet ten uitvoer werden gelegd en de Indiase regering erop uit was de bezetting van betwist gebied te consolideren door middel van een reeks wetgevende en administratieve maatregelen.

Verwijzend naar het Indiase besluit om de kwestie Kasjmir voor te leggen aan de Verenigde Naties en de herhaalde Indiase leiders die het als een geschil erkenden, zei hij dat de huidige Indiase regering haar al lang bestaande inzet voor de VN-resoluties moet nakomen.

Hij zei dat het oordeel van de Indiase SC politiek gemotiveerd was en niet gebaseerd was op de wet om de illegale eenzijdige maatregelen van 5 augustus 2019 te bekrachtigen.

The prime minister said considering its massive human rights abuses, the title of ‘world’s largest democracy’ for India should be changed to the ‘world’s largest hypocrisy’ where hollow slogans of democracy and diversity were raised to cover up the marginalization of minorities, state-sponsored terrorism and illegal occupation.

 Hij noemde de Indiase acties in IIOJK een schending van het VN-Handvest, de resoluties van de VN-Veiligheidsraad en de internationale wetten, en zei dat het belangrijkste doel van de Indiase maatregelen was om Kasjmiri's om te vormen tot een machteloze gemeenschap in hun land. 

Hij zei echter dat de binnenlandse wetgeving en rechterlijke uitspraken India niet van zijn verplichtingen kunnen ontslaan.

Hij zei dat India aan de ene kant een permanent lid van de VN-Veiligheidsraad wilde worden, terwijl het leiderschap aan de andere kant er trots op was de internationale wetten met voeten te treden. Dergelijke tegenstrijdigheden, versterkt door de Hindutva-ideologie, zouden een eye-opener moeten zijn voor de internationale gemeenschap, voegde hij eraan toe.

Hij zei dat duizenden Kasjmiri's zijn gedood, duizenden te maken hebben gehad met gedwongen verdwijningen en verwondingen met kogelgeweren, en dat duizenden vrouwen het slachtoffer zijn geworden van mishandeling, terwijl de schendingen van de mensenrechten ook zijn gedocumenteerd in twee van de VN-rapporten.

Terwijl hij het geweten van de internationale gemeenschap in twijfel trok, zei hij dat India, ondanks de moordpartijen, de illegale detentie van leiders uit Kasjmir en de vernietiging van structuren, hun vastberadenheid voor vrijheid niet kon ondermijnen. 

Hij zei dat India zelfs na zijn dood bang was voor de leider van Kasjmir, Syed Ali Geelani, en eiste de doodstraf voor een andere leider, Yaseen Malik, waaruit bleek dat het land er niet in was geslaagd de geest van vrijheid te onderdrukken.

Hij zei dat Pakistan en Kasjmiri de Indiase maatregelen om kiesdistricten te herbestemmen en maatregelen om de demografie te veranderen verwerpen.

De premier zei dat de Kasjmiri's lange tijd geen normaal leven meer hadden in hun land, wat ook de ontwikkeling belemmerde vanwege de angstwekkende omgeving. 

Hij zei dat Pakistan goede nabuurschapsbanden met India wilde, maar dat de eenzijdige acties van 5 augustus 2019 het milieu hadden aangetast, waardoor het aan India lag om de situatie ongedaan te maken. 

Pakistan wilde vrede met gerechtigheid, geen vrede met onrecht, voegde hij eraan toe. 

Naar aanleiding van de strijdlustige verklaringen van de Indiase leiders over de AJK herhaalde de premier dat Pakistan maximale terughoudendheid had betracht. Pakistan zou zich nooit overgeven aan enige vorm van dreiging of intimidatie, omdat het vastbesloten was zijn soevereiniteit en belangen veilig te stellen.

Hij zei dat Pakistan geen enkel probleem had met het hindoeïstische geloof, maar met Hindutva, aangezien een aanzienlijke omvang van de minderheden in Pakistan de nodige rechten genoten en vrijheid uitoefenden.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending