Verbind je met ons

Pakistan

Seminar over schendingen van de mensenrechten in het Indiase, illegaal bezette Jammu en Kasjmir gehouden in Brussel ter gelegenheid van "Youm-e-Istehsal Kashmir"

DELEN:

gepubliceerd

on

De Ambassade van Pakistan Brussel organiseerde een Seminar op de vooravond van Youm-e-Istehsal (Dag van uitbuiting) Kashmir om haar krachtige steun te betuigen aan de bevolking van het Indiase illegaal bezette Jammu en Kashmir (IIOJ&K).

Het seminar, dat in hybride vorm werd gehouden, was bedoeld om de mensenrechtenschendingen door de Indiase regering in de IIOJ&K onder de aandacht te brengen, met name in de nasleep van acties van 5 augustus 2019 om de status te wijzigen in strijd met de internationale verplichtingen.

Voormalig lid van het Europees Parlement de heer Phil Bennion, voorzitter Kashmir Institute of International Relations de heer Altaf Hussain Wani, voormalig president Kashmir Chamber of Commerce & Industry Dr. Mubeen Shah en voorzitter EU Kashmir Council dhr. grove schendingen door de Indiase strijdkrachten van het recht op vrijheid, gezondheid, onderwijs, meningsuiting, vergadering en vrijheid van godsdienst.

Terwijl ze de ernstige mensenrechtensituatie in de IIOJ&K benadrukten, riepen de panelleden India op om te stoppen met wreedheden tegen onschuldige Kasjmiri's die de afgelopen zeven decennia hebben geleden onder de illegale bezetting. Ze noemden Indiase acties sinds 05 augustus 2019 illegaal en in strijd met het internationale recht, en eisten de onvoorwaardelijke intrekking ervan.

Ambassadeur van Pakistan bij de EU, België en Luxemburg, mevrouw Amna Baloch

In haar opmerkingen bracht de ambassadeur van Pakistan bij de EU, België en Luxemburg, mevrouw Amna Baloch, het publiek op de hoogte van de onverminderde wreedheden die worden begaan door de Indiase veiligheidstroepen, vooral na het illegaal intrekken van de speciale status van de IIOJ&K op 5 augustus 2019. Ze benadrukte dat meer dan 900,000 Indiase bezettingstroepen IIOJK hebben veranderd in 's werelds grootste open gevangenis en de meest gemilitariseerde zone ter wereld, wat tussenkomst van de internationale gemeenschap, met name de VN en de Europese Unie, noodzakelijk maakt.

De ambassadeur herhaalde de politieke, diplomatieke en morele steun van Pakistan voor de rechtvaardige zaak van zelfbeschikking van het Kashmiri-volk volgens de relevante resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

Het evenement werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de media, geleerden, Pakistaanse en Kashmiri diaspora.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending