Verbind je met ons

Kazachstan

Wabtec verwerft de volledige eigendom van de assemblagefabriek voor locomotieven in Kazachstan

DELEN:

gepubliceerd

on

Het Amerikaanse bedrijf Westinghouse Air Brake Technologies Corporation (Wabtec) heeft de volledige eigendom verworven van de locomotiefassemblagefabriek in Kazachstan.

Van oktober tot december vorig jaar verwierf Wabtec nog eens 50% van de aandelen in de locomotiefassemblagefabriek voor $ 81 miljoen.

Voorheen had het bedrijf een belang van 50% in samenwerking met Transmashholding, de Russische machine- en treinfabrikant.

Deze stap volgt op de ondertekening van memoranda van overeenstemming in Kazachstan afgelopen november. Na voltooiing van alle geschetste transacties verwacht Wabtec een winst van in totaal $2 miljard uit de levering van apparatuur aan Kazachstan.

De nationale spoorwegmaatschappij Temir Zholy (KTZ) van Kazachstan is van plan 15% van zijn locomotiefvloot te upgraden door $ 900 miljoen te lenen van de Amerikaanse Citibank om 240 Wabtec-locomotieven te kopen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending