Verbind je met ons

Japan

Nog eens 42 geografische aanduidingen uit de EU en Japan worden voor beide partijen beschermd

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

In het kader van de Economische partnerschapsovereenkomst EU-Japanzullen beide partijen vanaf vandaag nog eens 42 geografische aanduidingen (GI's) beschermen, zoals Raclette de Savoie, Vinagre de Jerez voor de EU en sanuki shiro miso (misopasta), of Osaka-wijn voor Japan.

Dit is de derde keer dat de lijst van geografische aanduidingen die in Japan en de EU worden beschermd, wordt uitgebreid, na de toevoeging van 56 geografische aanduidingen in februari 2021 en 56 in februari 2022. De economische partnerschapsovereenkomst tussen de EU en Japan, die op 1 februari 2019 in werking is getreden, beschermt de genoemde agrovoedingsnamen tegen imitatie en usurpatie, levert wederzijdse handelsvoordelen op en laat consumenten kennismaken met gegarandeerde, authentieke producten uit twee regio’s met een rijke culinaire en culturele rijkdom. traditie.

De EU en Japan kwamen ook overeen om tegen eind dit jaar zes geografische aanduidingen uit Japan bij elkaar te voegen en in 6 te beslissen over een nieuwe uitbreiding van de lijst van beschermde geografische aanduidingen. Japan is de 2025th grootste afzetmarkt voor de export van landbouwproducten uit de EU. De belangrijkste producten die door de EU naar Japan worden geëxporteerd, zijn onder meer varkensvlees, wijn en sterke drank, sigaren en sigaretten, kaas, chocolade en suikerwerk en andere verwerkte landbouwproducten. De EU importeert voornamelijk soepen en sauzen, plantaardige producten, maar ook voedsel- en graanbereidingen. Meer informatie en de lijst met nieuwe geregistreerde producten zijn beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending