Verbind je met ons

Europese Commissie

Vicepresident Jourová in Japan om het 18e Internet Governance Forum bij te wonen en een raadpleging van belanghebbenden te lanceren over de G7-gedragscode voor generatieve AI

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 8 en 9 oktober heeft vicevoorzitter voor Waarden en Transparantie Věra Jourová (foto) attended the 18th annual meeting of the Internet Governance Forum, organised by the United Nations. The government of Japan will host this year’s edition from 8 to 12 October 2023 in Kyoto.

Samen met vertegenwoordigers van de regering, de media en het maatschappelijk middenveld besprak de vicepresident actuele kwesties en uitdagingen op het gebied van open internet, mensenrechten, de strijd tegen desinformatie, maar ook data governance, virtuele werelden, cyberveiligheid, digitale transformatie en kunstmatige intelligentie. met een bijzondere focus op generatieve AI.

Tijdens het bezoek lanceerde de vicepresident samen met de Japanse minister Suzuki een raadpleging van belanghebbenden over de G7-gedragscode voor generatieve AI, in het kader van het G7 Hiroshima AI-proces. Met de ontvangen feedback zal rekening worden gehouden bij het finaliseren van de Code door de G7-leiders vóór het einde van het jaar.

Jourová zei: “Het is tijd om de mondiale democratieën onder druk te zetten en een visie op het internet te verdedigen dat open blijft en waar de vrijheid en waardigheid van het individu wordt gerespecteerd. Dit is de kern van het VN-Handvest, en we moeten dit online hooghouden. We moeten ook dringend mondiale normen ontwikkelen om ervoor te zorgen dat AI mensgericht en betrouwbaar kan zijn. Ik zal de mondiale consultatie over de G7-gedragscode voor generatieve AI lanceren, die de weg zal vrijmaken voor de afronding ervan tegen het einde van het jaar.”

Onderdirecteur Jourová zal deelnemen aan openbare evenementen en in de marge talrijke bilaterale bijeenkomsten houden, onder meer met vertegenwoordigers van de regering van Japan.

De Commissie was krachtig aanwezig op de Forum voor internetbeheer 2023 en organiseerde evenementen over de Verklaring voor de Toekomst van het Internet, de groene digitale toekomstevenals virtuele werelden. Meer informatie is beschikbaar hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending