Verbind je met ons

Azerbeidzjan

Er zullen 'overwinning'-verkiezingen plaatsvinden in Azerbeidzjan

DELEN:

gepubliceerd

on

Een belangrijke gebeurtenis vond plaats in het sociaal-politieke leven van Azerbeidzjan in 2003. Op 1 oktober – schrijft Mazahir Afandiyev, lid van de Milli Majlis van de Republiek Azerbeidzjan.

"Nationale leider Heydar Aliyev kondigde zijn ontslag aan bij de presidentsverkiezingen en drong er bij ons volk op aan te stemmen op Ilham Aliyev, de eerste vice-voorzitter van de Nieuw-Azerbeidzjaanse Partij. Hij geloofde dat Ilham Aliyev en de Nieuwe Azerbeidzjaanse Partij hun best zouden blijven doen voor de groei van Azerbeidzjan en het welzijn van ons volk.

15 oktober, twintig jaar geleden, ging de geschiedenis in als een van de belangrijkste dagen van Azerbeidzjan. Op deze dag stemde het Azerbeidzjaanse volk voor de voortzetting van het beleid van Grote Leider Heydar Aliyev en het behoud van de stabiliteit van het land.

President Ilham Aliyev bewees door zijn daden de woorden van de Nationale Leider: "Ik geloof hem als mijzelf." President Ilham Aliyev heeft de basis gelegd voor een nieuw tijdperk en een nieuw tijdperk in Azerbeidzjan, en heeft het land naar strategische doelen geleid, gebouwd op de solide basis van de Grote Leider.

Over het algemeen zijn de beloften van president Ilham Aliyev de afgelopen twintig jaar met succes vervuld. De bloedende wond van het Azerbeidzjaanse volk – de Karabach-crisis – is eindelijk opgelost en er zijn substantiële stappen gezet om ons land te bevrijden. Dus voerden de dappere zonen van het zegevierende Azerbeidzjaanse leger in 20 het bevel van de opperbevelhebber uit en zorgden ervoor dat de waardevolle vlag voor ieder van ons in onze culturele schat, Shusha, wapperde.

Op 15 oktober 2023, in het "Jaar van Heydar Aliyev", hijste de president van Azerbeidzjan de Azerbeidzjaanse vlag op het centrale plein van Khankendi, en op 8 november leidde hij een militaire parade van het dappere Azerbeidzjaanse leger.

"Ik ben blij dat de afgelopen twintig jaar alle beloften die ik heb gedaan en alle taken die ik mezelf heb opgelegd, zijn nagekomen." Deze verklaring van president Ilham Aliyev laat zien hoe correct het twintig jaar oude besluit van het Azerbeidzjaanse volk was.

advertentie

Zo heeft Azerbeidzjan tijdens de voortdurende transformatie in de wereld een compleet nieuwe richting en een nieuw politiek model in de regio en de mondiale politiek gecreëerd. Aan de ene kant werd de moed van de dappere zonen van Azerbeidzjan aan de hele wereld getoond; aan de andere kant werden de verloren gebieden van Azerbeidzjan met een 200-jarige geschiedenis van staatsbezit teruggegeven en werden de soevereiniteit en territoriale integriteit verzekerd.

President Ilham Aliyev heeft aangetoond dat zijn diensten aan het Azerbeidzjaanse volk, zijn uitstekende bestuur en zijn trouw aan de Azerbeidzjaanse ideologie, evenals het politieke en economische pad dat de nationale leider Heydar Aliyev heeft uitgestippeld, voortdurend evolueren.

Hoewel bepaalde politieke kringen altijd hebben geprobeerd Azerbeidzjan in diskrediet te brengen en een schaduw over onze prestaties te werpen, is de wereld niet langer in staat valse beschuldigingen te uiten in het licht van onze prestaties.

Op dit moment van transformatie en de creatie van moderne politieke architectuur begeeft de Republiek Azerbeidzjan, als locomotief van de Zuidelijke Kaukasus en nieuw machtscentrum, een nieuw pad, en uiteraard moeten nieuwe benaderingen worden gebruikt. Vanuit dit gezichtspunt weerspiegelt het decreet van de president van de Republiek Azerbeidzjan over het houden van vervroegde presidentsverkiezingen volledig de huidige realiteit en laat het tegelijkertijd aan de wereld zien hoe het Azerbeidzjaanse volk wordt gemobiliseerd rond zijn president, staatstradities en ideologie.

Een ander opmerkelijk onderdeel van het decreet is dat er voor het eerst in de autonome geschiedenis van het land verkiezingen zullen worden gehouden in de hele republiek. Het is geen toeval dat de ‘Overwinning’-verkiezingen de geschiedenis zullen ingaan als een duidelijk bewijs dat onze territoriale integriteit en soevereiniteit volledig gewaarborgd zijn.

Ik zou de noodzaak willen benadrukken van het versterken van het politieke systeem om de geboekte winsten te behouden en om provocaties te voorkomen van staten die de overwinning van Azerbeidzjan niet kunnen accepteren.

Het houden van de eerste vervroegde parlementsverkiezingen in de geschiedenis van het land in 2020, die een belangrijke rol speelden in het sociaal-politieke leven van het land, en de aanneming en goedkeuring van de wet van de Republiek Azerbeidzjan “Over politieke partijen” creëerden de voorwaarden voor de vorming van een gezonder politiek klimaat in het land.

Het besluit om vervroegde presidentsverkiezingen te houden werd genomen na de voltooiing van de procedure voor staatsregistratie van politieke partijleden in het land. Dit heeft het voor alle door de staat geregistreerde politieke partijen mogelijk gemaakt om aan de verkiezingen deel te nemen. Deze strategie toont aan dat het land een eerlijke concurrentieomgeving biedt.

President Ilham Aliyev is een symbool geworden van onze onafhankelijkheid, de stem van Azerbeidzjan in de wereld, en de garant van de rechten en veiligheid van Azerbeidzjanen wereldwijd langs onze kronkelige weg.

Ik ben ervan overtuigd dat ons volk, dat nooit moe zal worden te zeggen: "Karabach is Azerbeidzjan!" zal de leider van het land steunen, die jarenlang onvermoeibaar heeft gewerkt om deze slogan te bedenken en te implementeren bij de nieuwe verkiezingen. Ik geloof dat ons volk het buitenlandse en binnenlandse beleid van de staatsleider en de duurzame ontwikkeling van het land actief zal ondersteunen, inclusief het proces van het transformeren van het inheemse Karabach in een paradijs en creatief werk in andere regio's van het land."

Auteur:

Mazahir Afandiev, Lid van de Milli Majlis van de Republiek Azerbeidzjan

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending