Verbind je met ons

Afghanistan

Een EU-luchtbrugvlucht naar Afghanistan brengt hulp als reactie op aardbevingen

DELEN:

gepubliceerd

on

Na de reeks aardbevingen die eerder deze maand West-Afghanistan troffen, is vandaag een humanitaire luchtbrug van de EU naar Herat geland, die 92 ton aan essentiële goederen aanvoert om de getroffen bevolking te helpen. Van de totale vracht heeft de EU 57 ton uit haar eigen voorraden in Dubai gedoneerd, bestaande uit dekens en winteruitrustingen voor tenten. Nog eens 20 ton medicijnen werd vervoerd voor de Wereldgezondheidsorganisatie en 15 ton voedsel werd geleverd voor het Wereldvoedselprogramma.

Binnenkort volgen een tweede en derde vlucht van Brindisi en Dubai naar Herat en Kabul. Zij zullen bijdragen in natura verzamelen uit de hulpgoederen van Ierland, Italië en de humanitaire partners van de EU. Frankrijk versterkt ook de transport- en opslagcapaciteit van de hulp.

Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič zei: “In de nasleep van de recente verwoestende reeks aardbevingen in Afghanistan is de EU vastberaden in het uitbreiden van onze hulp en steun aan het Afghaanse volk in nood. Samen verenigen we ons om snelle, concrete en effectieve hulp te bieden, die onze solidariteit en toewijding belichaamt om de getroffenen te helpen hun leven weer op te bouwen.”

Nadat Afghanistan op 7 oktober door de eerste aardbeving werd getroffen, keurde de EU een humanitair hulppakket goed, dat 2.5 miljoen euro aan financiering voor humanitaire partners ter plaatse omvatte, evenals het aanbieden van hulp in natura uit haar eigen EHRC-voorraden. Samen met de geplande vluchten bedraagt ​​de totale EU-steun als reactie op de aardbeving 4.5 miljoen euro.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending