Verbind je met ons

Afrika en India

Europese Commissie verwelkomt nieuwe groep op hoog niveau over #EUAfricaRelations

DELEN:

gepubliceerd

on

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Ansip en commissarissen Mimica, Hogan, Stylianides en Vella hebben deelgenomen aan de lancering van een groep op hoog niveau van persoonlijkheden bijeengeroepen door Friends of Europe Mo Ibrahim Foundation en EEN campagne.

De groep op hoog niveau bestaat uit huidige en voormalige hoofden van internationale organisaties en stichtingen, voormalige presidenten en premiers van Afrikaanse landen, samen met gerenommeerde experts. Gebonden door hun inzet om het succes van de betrekkingen tussen Europa en Afrika te verzekeren, zullen de deelnemers bij deze gelegenheid van gedachten wisselen over de uitdaging van jeugdwerkloosheid in Afrika. De Commissie is een van de belangrijkste aanjagers van de betrekkingen tussen de EU en Afrika en heeft onlangs een nieuw initiatief gelanceerd Alliantie Afrika-Europa gericht op het stimuleren van investeringen en het creëren van banen.

De Commissie verwelkomt dit nieuwe initiatief, dat de inspanningen om kansen op beide continenten te bevorderen en te benutten, verder zal verrijken. De openingsbijeenkomst werd georganiseerd door Neven Mimica, Europees commissaris voor Internationale Samenwerking en Ontwikkeling.

Meer informatie over de Groep op hoog niveau alsmede de Afrika-EU-partnerschap is online beschikbaar.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending