Europese Commissie verwelkomt nieuwe groep op hoog niveau over #EUAfricaRelations

| Oktober 12, 2018

Vicepresident van de Europese Commissie Ansip en commissarissen Mimica, Hogan, Stylianides en Vella hebben deelgenomen aan de lancering van een groep op hoog niveau van persoonlijkheden, bijeengeroepen door Friends of Europede Mo Ibrahim Foundation en de ÉÉN campagne.

De groep op hoog niveau omvat huidige en voormalige hoofden van internationale organisaties en stichtingen, voormalige presidenten en premiers van Afrikaanse landen, samen met gerenommeerde deskundigen. Gebonden door hun inzet om het succes van de Europees-Afrikaanse relaties te verzekeren, zullen de deelnemers bij deze gelegenheid van gedachten wisselen over de uitdaging van de jeugdwerkloosheid in Afrika. De Commissie is een van de belangrijkste aanjagers van de betrekkingen tussen de EU en Afrika en heeft onlangs een nieuw programma gelanceerd Afrika-Europa-alliantie gericht op het stimuleren van investeringen en het creëren van banen.

De Commissie verwelkomt dit nieuwe initiatief, dat de inspanningen voor het bevorderen en benutten van kansen op beide continenten verder zal verrijken. De openingsbijeenkomst werd georganiseerd door Neven Mimica, Europees commissaris voor internationale samenwerking en ontwikkeling.

Meer informatie over de Groep op hoog niveau alsmede de Afrika-EU-partnerschap is online beschikbaar.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, Afrika, Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), EU, EU, Wereld

Reacties zijn gesloten.