#CleanMobility voor schonere lucht: nieuwe emissielabs in opdracht van de Commissie

| Oktober 12, 2018

Na de goedkeuring van de nieuwe EU-typegoedkeuringsverordening voor voertuigen, investeert de Commissie in twee extra ultramoderne emissietestfaciliteiten, genaamd VELA (Vehicle Emissions Laboratories), die zullen worden geëxploiteerd door het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (JRC) van de Commissie. ).

Schone lucht is een topprioriteit van de Commissie zoals geroepen in de Clean Air For All-communicatie in mei. Het nauwkeurig meten van de uitstoot van auto's is een van de vele verschillende maatregelen die kunnen worden gebruikt om ons doel te bereiken. Na raadpleging van belanghebbenden en officiële goedkeuring op EU-niveau werden nieuwe, meer accurate emissietests verplicht in 2017.

De EU heeft ook het auto-typegoedkeurings- en markttoezichtkader gereviseerd, dat vanaf september 2020 van toepassing zal zijn. Zoals voorzien, voegt de Commissie nu twee VELA-laboratoria toe aan de huidige vier om marktcontroles van auto's onafhankelijk van de lidstaten uit te kunnen voeren. De twee nieuwe laboratoria zullen in februari 2019 gereed zijn en zijn gepland om te starten in 2020 om auto's in het laboratorium (WLTP) en in echte rijsituaties (RDE) te testen.

Dankzij de nieuwe regels voor typegoedkeuring kan de Commissie directe actie ondernemen met een EU-wijde terugroeping van niet-conforme voertuigen. Op dit moment is dit de verantwoordelijkheid van lidstaten en terugroeptarieven, die de Commissie publiceert regelmatig, verschillen aanzienlijk in heel Europa. Gisteren besprak de Milieuraad het gerelateerde probleem van luchtkwaliteitsproblemen en tweedehandse dieselauto's. Commissaris voor milieu Karmenu Vella vertegenwoordigde de Commissie en benadrukte dat "de prijzen van tweedehandse dieselauto's dalen en dat sommige mensen blij zijn, maar veel anderen lijden aan een slechte luchtkwaliteit. We kunnen niet toestaan ​​dat lokale luchtkwaliteitsproblemen van West naar Oost binnen de Unie verschuiven door vervuilende dieselauto's te exporteren. "

A webitem op de VELA-testfaciliteiten is online beschikbaar.

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, CO2 uitstoot, Milieu, EU, Europese Commissie, Verontreiniging, Emissies van voertuigen

Reacties zijn gesloten.