Gezamenlijk project op #Afghanistan hoogtepunten #Kazakhstan inspanningen op internationale ontwikkelingshulp

| September 19, 2016 | 0 Reacties

nurotan-news-1418385126Op 1 2017 januari, zal Kazachstan zijn plaats op de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Het is een symbool van hoe ver dit land is gekomen sinds de onafhankelijkheid en onze status binnen de internationale gemeenschap.

Maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Het land is vertrouwd door onze internationale partners met het helpen beslissingen te nemen die een grote impact op het leven van vele miljoenen mensen en de vrede en stabiliteit in onze wereld zal hebben.

De uitdagingen zijn groot - of politiek, economisch of ecologisch. Conflict, bijvoorbeeld, heeft de regio's ondergedompeld in chaos. Welvaart heeft overgeslagen te veel landen en gemeenschappen.

Conflicten, armoede en wanhoop hebben ook vruchtbare voedingsbodem voor gewelddadig extremisme. In tegenstelling, het bewijs laat zien hoe hij worstelt om wortel te schieten in samenlevingen waar de economie groeit en de kansen zijn op de verhoging.

Het is de reden waarom het van vitaal belang dat elk land doet wat het kan om te helpen verminderen van de spanningen, armoede te bestrijden en bieden hoop voor hen die geen vooruitzichten voor zichzelf of hun gezin. Het is niet alleen moreel juist om een ​​helpende hand te bieden aan de minder bedeelden, maar in een onderling verbonden wereld waar de gevaren en bedreigingen gemakkelijk grenzen springen, is ook sterk in onze eigen nationale belangen. Er is weinig te winnen en veel te verliezen bij zitten aan de zijlijn.

Dit is de achtergrond waartegen de veranderende rol van de internationale ontwikkelingshulp Kazachstan moet worden gemeten. Wanneer een nationale operator voor officiële ontwikkelingshulp (ODA), branded KazAID, is gevestigd, zal het formeel markeren de transformatie van het land dat het een ontvanger van ontwikkelingshulp aan een donor - het eerste land in Centraal-Azië om deze stap te maken.

Kazachstan had, natuurlijk, rustig is het verstrekken van financiële en voedsel steun aan humanitaire emergences ontmoeten voor jaren. Maar door KazAID het land zal een enkel lichaam te sturen en coördinatie van de inspanningen, zodat ze de meest goed te doen en te bouwen partnerships met haar internationale en nationale collega's om de impact te maximaliseren.

De regering in Astana werkt bijvoorbeeld met het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties om ervoor te zorgen dat het de juiste structuren en processen om effectieve hulp en waarde voor het geld bieden. Op nationaal niveau, is een partnership is aangegaan met Agentschap voor Internationale Samenwerking Japan (JICA), aangekondigd door de Kazachse ministerie van Buitenlandse Zaken persbericht in augustus, om de rol van vrouwen in de Afghaanse civiele dienst door middel van een reeks educatieve activiteiten met de Kazachse professionals in te versterken opleidingscapaciteit.

Als een naaste buur en een land met een diep bewogen geschiedenis en de aanhoudende onrust, Afghanistan is terecht een prioriteit voor de hulpinspanningen van Kazachstan. Als Afghanistan weer afdaalt in regelrechte burgeroorlog, zal het een donkere schaduw werpen op de hele regio. Het is in ons aller belang om de economie en de samenleving te ondersteunen.

Het is de reden waarom Kazachstan al rond 1,000 Afghaanse jongeren heeft gefinancierd om te studeren aan onze universiteiten, zodat ze naar huis kunnen terugkeren met de vaardigheden en expertise om hun gemeenschappen te verbeteren. De nieuwe gezamenlijke programma met Japan gericht op het uitbreiden van de economische onafhankelijkheid en de rechten van Afghaanse vrouwen toont vastberadenheid van Astana te intensiveren deze hulp.

Terwijl Afghanistan en Centraal-Azië hebben terecht de prioriteit gemaakt voor hulpprojecten, invloed KazAID's zal ook breder gevoeld. Vorig jaar, opleidingen, bijvoorbeeld, werden uitgevoerd door te geven op de expertise van Kazakh in energie, gezondheid en landbouw tot professionals uit 23 Afrikaanse landen.

Buitenlandse hulp is niet zonder zijn critici. Als politici in Europa en Amerika weet uit ervaring, zullen er altijd mensen zijn die twijfelen besteden publiek geld op hulpinspanningen in het buitenland. En deze klachten krijgen luider wanneer de economische omstandigheden zijn harder als ze zijn over de hele wereld.

Maar op voorwaarde dat het geld is gericht op de juiste doelen te bereiken en de manier waarop het wordt gebruikt wordt nauwlettend gevolgd, het is goed besteed geld. Het is geen liefdadigheid, maar investering in onze veiligheid en stabiliteit en in ons collectieve economische toekomst zo veel van degenen die direct de hulp ontvangen. Het is deze professionaliteit en transparantie die KazAID moet bieden.

Kazachstan heeft een solide staat van het bevorderen van vrede en internationale samenwerking. Als minister van Buitenlandse Zaken Erlan Idrissov zei, moet KazAID om te zetten in een belangrijk nieuw instrument om te helpen bij deze doelen en bouwen aan een veiliger, welvarender wereld. Het is ook een ander voorbeeld van de reis van de onafhankelijke natie Kazachstan heeft in de eerste 25 jaar genomen.

Tags: , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Afghanistan, Kazachstan, Kazachstan, Advies, Wereld