Verbind je met ons

Vrouwenrechten

Vrouwenforum 2024

DELEN:

gepubliceerd

on

The vibrant city of Barcelona, Spain, played host to the Women’s Forum 2024 on March 27-28, 2024, drawing together a diverse and influential gathering of presenters, attendees, and exhibitors from across the globe. With a shared commitment to advancing women’s empowerment and gender equality, participants converged to engage in meaningful discussions, share knowledge, and foster valuable connections.

Under the overarching theme of “Breaking Barriers, Shaping the Future of Women,” the forum aimed to integrate voices from various sectors related to women’s issues, including renowned speakers, researchers, medical professionals, students, and stakeholders.

Het evenement, georganiseerd door toegewijde professionals die zich inzetten voor het bevorderen van gendergelijkheid, had een dynamische agenda boordevol keynote forums, sprekersessies, paneldiscussies en netwerkmogelijkheden.

Op dag één werden de aanwezigen getrakteerd op tot nadenken stemmende presentaties over een breed scala aan onderwerpen, van het effect van repetitieve transcraniële magnetische stimulatie op de geestelijke gezondheid tot het onderzoeken van tekortkomingen in het uitvoerend functioneren bij ADHD en ASS.

Gewaardeerde sprekers van over de hele wereld deelden hun expertise en inzichten en boden waardevolle perspectieven op kwesties als duurzaamheidsresultaten in de financiële sector en interprofessionele interventies voor behandelingsresistente depressie.

Engaging discussions on topics like healing women’s broken relationship with power and nurturing mental strength in women underscored the importance of addressing multifaceted challenges faced by women in various aspects of life.

Dag twee zette het momentum voort met keynote-forums waarin de vorming van neurale circuits, religie, emotie en zelfbekrachtiging werd onderzocht, naast paneldiscussies over innerlijke kracht, inclusief leiderschap en besluitvorming.

advertentie

De conferentie werd afgesloten met een virtuele sessie op dag drie, met keynote-forums over onderwerpen variërend van de gezondheid van de hersenen tot het doorbreken van stereotypen in het bedrijfsleven, naast posterpresentaties waarin innovatieve onderzoeksinitiatieven werden getoond die gericht zijn op het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het welzijn.

De humanitaire crisis aanpakken: pleiten voor de terugkeer van ontvoerde Oekraïense kinderen

Te midden van de verhelderende discussies en presentaties hield Alona Lebedieva, een Oekraïens staatsburger, een meeslepende toespraak die licht wierp op een ernstige humanitaire crisis die zich in haar thuisland afspeelde.

Lebedieva highlighted the disturbing trend of Ukrainian children being abducted and illegally transferred to Russia, where they are subjected to forced adoption and “re-education” programs.

Onder verwijzing naar de Millenniumverklaring van de Verenigde Naties uit 2000 betreurde Lebedieva de schending van de beginselen van menselijke waardigheid, rechtvaardigheid en gelijkheid, vooral voor kwetsbare kinderen die door conflicten zijn getroffen.

Ze onderstreepte de verwoestende gevolgen van de gewapende interventie in Oekraïne door de Russische Federatie, resulterend in een tien jaar durende oorlog en de gedwongen ontheemding van miljoenen mensen.

Despite international outcry and legal action, including allegations of child deportation by Russian forces and an arrest warrant for Russian President Vladimir Putin and Children’s Ombudsman Maria Lvova-Belova, the crisis persists.

De inspanningen van de Oekraïense regering en niet-gouvernementele organisaties om de crisis aan te pakken worden gehinderd door de omvang en complexiteit van het probleem.

In response to the urgent need for action, Lebedieva’s speech served as a powerful call to unite the international community and Ukrainian organisations in the fight to bring every abducted child home.

It underscored the moral imperative of protecting children’s rights, preserving their cultural identity, and ensuring their safe return to their families.

Conclusie

The Women’s Forum 2024 in Barcelona provided a vital platform for advancing women’s rights and opportunities, fostering dialogue, collaboration, and knowledge exchange.

Terwijl de wereld worstelt met urgente kwesties, waaronder humanitaire crises zoals de ontvoering van Oekraïense kinderen, benadrukte het forum het belang van collectieve actie bij het vormgeven van een rechtvaardiger en inclusievere toekomst.

For more information about the Women’s Forum and upcoming events, please visit the official website at Scholarsconferences.com/womens-forum.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending