Verbind je met ons

coronavirus

Commissie keurt Italiaanse regeling van 100 miljoen euro goed ter ondersteuning van exploitanten van cateringdiensten in de context van de coronaviruspandemie

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Europese Commissie heeft een Italiaanse regeling van 100 miljoen euro goedgekeurd ter ondersteuning van cateringdiensten in de context van de coronaviruspandemie. De regeling is goedgekeurd in het kader van de staatssteun Tijdelijk kader. In het kader van de regeling zal de steun de vorm aannemen van rechtstreekse subsidies tot 10,000 EUR per exploitant. Het resterende budget wordt verdeeld onder de in aanmerking komende begunstigden op basis van de verhouding tussen het aantal werknemers van elke exploitant en het totale aantal werknemers van alle begunstigden. De maatregel staat open voor horeca-exploitanten van elke omvang.

Het doel van de regeling is de begunstigden te helpen in hun liquiditeitsbehoeften te voorzien en hen te helpen hun activiteiten tijdens en na de pandemie voort te zetten. De Commissie heeft vastgesteld dat de Italiaanse regeling in overeenstemming is met de voorwaarden van de tijdelijke kaderregeling. In het bijzonder zal de steun (i) niet meer bedragen dan 2.3 miljoen EUR per begunstigde; en (ii) uiterlijk op 30 juni 2022 worden toegekend. De Commissie heeft geconcludeerd dat de maatregel noodzakelijk, passend en evenredig is om een ​​ernstige verstoring in de economie van een lidstaat op te heffen, in overeenstemming met artikel 107, lid 3, onder b). VWEU en de voorwaarden in de tijdelijke kaderregeling.

Op basis hiervan heeft de Commissie de maatregel goedgekeurd in het kader van de EU-staatssteunregels. Meer informatie over het tijdelijke kader en andere acties van de Commissie om de economische gevolgen van de pandemie van het coronavirus aan te pakken, is te vinden hier. De niet-vertrouwelijke versie van de beslissing zal onder het nummer SA.101883 in de staatssteun register op de Commissie concurrentie website zodra eventuele vertrouwelijkheidskwesties zijn opgelost.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending