Verbind je met ons

Europese Commissie

Commissie nodigt belanghebbenden uit hun mening te geven over de herziening van de detergentiaverordening

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft een openbare raadpleging op de Herziening van de detergentiaverordening. De Commissie vraagt ​​naar de standpunten en ervaringen van alle relevante partijen over hoe de huidige wetgeving kan worden verbeterd om tot duidelijke, vereenvoudigde en bijgewerkte regels te komen die innovatieve producten en duurzame nieuwe praktijken mogelijk maken; lastenverlichting voor fabrikanten en duidelijkere informatie aan consumenten; en een geoptimaliseerde bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu. Het overleg volgt de laatste Evaluatie van de detergentiaverordening en Geschiktheidscontrole van de meest relevante chemicaliënwetgeving (exclusief REACH), die een aantal zwakke punten en gebieden voor verdere verbetering aan het licht bracht. Deze omvatten overlappingen met andere stukken EU-wetgeving inzake chemische stoffen, zoals de verordening inzake de registratie en beoordeling van en de autorisatie en beperkingen ten aanzien van chemische stoffen (REACH) en de verordening inzake de indeling, etikettering en verpakking van stoffen en mengsels.

Het wijst consumenten op onduidelijke informatie, een steeds complexer regelgevingskader voor wasmiddelen en de noodzaak om de wetgeving bij te werken om deze aan te passen aan recente marktontwikkelingen en consumentenpraktijken. De detergentiaverordening stelt specifieke regels vast voor het op de EU-markt brengen van detergentia. De herziening van de richtlijn draagt ​​bij aan de EU-Green Deal en chemicaliënstrategie voor duurzaamheid dat tot doel heeft de bevolking en het milieu beter te beschermen tegen gevaarlijke chemicaliën en innovatie aan te moedigen bij het ontwikkelen van veilige en duurzame alternatieven. Het draagt ​​ook bij aan de Industriële strategie van de EU en 2021 bijwerken door de noodzaak te beoordelen van de invoering van digitale etikettering voor wasmiddelen als middel om de consument duidelijker te informeren. De openbare raadpleging is open tot 25 mei 2022.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending