Verbind je met ons

Europese Commissie

InvestEU: Nieuwe overeenkomst ter waarde van €15 miljoen ter ondersteuning van duurzame voedsel- en biologische boeren in Europa

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een durfschuldlening van € 15 miljoen ondertekend, ondersteund door het InvestEU-programma, met CrowdFarming, een online platform voor Europese boeren dat rechtstreeks aan eindgebruikers verkoopt. Het bedrijf is gevestigd in Spanje, met een sterke aanwezigheid in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië.

Overall, CrowdFarming’s marketplace currently has meer dan 300 boeren uit 13 Europese landen verkopen zonder tussenpersonen aan eindconsumenten. De EIB-financiering zal de onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatieactiviteiten van het bedrijf helpen stimuleren door hun digitale marktplaats te versterken en instrumenten te ontwikkelen die duurzame landbouwpraktijken in heel Europa en een duurzamere en eerlijkere voedselvoorzieningsketen bevorderen.  

Commissaris voor economie Paolo GENTILONI (afgebeeld) said: “The InvestEU programme plays a vital role in helping businesses across Europe to access the financing they need. Thanks to this agreement, we are fostering economic growth and job creation, while ensuring that an increasing number of Spanish companies will be at the forefront of establishing a more sustainable, innovative, and efficient food system. This initiative is a good example of how we can further our efforts to achieve our environmental objectives and reinforce the EU’s competitiveness.”

De InvestEU-programma voorziet de EU van langetermijnfinanciering door gebruik te maken van particuliere en openbare middelen ter ondersteuning van de beleidsprioriteiten van de EU. Als onderdeel van het programma wordt het InvestEU-fonds uitgevoerd via financiële partners die zullen investeren in projecten met gebruikmaking van de EU-begrotingsgarantie en zo ten minste 372 miljard EUR aan extra investeringen mobiliseren. 

Een persbericht is beschikbaar online.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending