Verbind je met ons

Cinema

#EuropeanCinemaNight – 34 EU-steden bieden gratis vertoningen van Europese films aan

DELEN:

gepubliceerd

on

De eerste editie van de European Cinema Night vindt plaats van 3 tot en met 7 december 2018 in de hele EU.

Digital Economy and Society Commissioner Mariya Gabriel said: “Cinema is an essential part of our rich and diverse European culture and is contributing to reinforce bonds between people feeling the same passion and emotion on a movie. The European cinema nights are an occasion to show this diversity and to illustrate the importance of supporting a rich, free and diverse film production.”

Education, Culture, Youth and Sport Commissioner Tibor Navracsics added: “European films are part of our cultural heritage which we have been celebrating all year with the objective of making it accessible to everyone. In this spirit, the European cinema nights will show citizens how European policy is linked to their lives, to the emotions they feel at cinemas, and how by attending a local event they can be part of an experience shared across Europe.”

De European Cinema Night werd gelanceerd als onderdeel van de Creative Europe MEDIA-programma, dat de Europese audiovisuele sector de afgelopen 27 jaar heeft gesteund. In de loop van een week zullen er in de hele EU ongeveer 50 gratis vertoningen plaatsvinden.

Meer informatie is beschikbaar in a persbericht, factsheet (Engels) en een interactieve kaart met alle vertoningen en deelnemende bioscopen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending