Beste landen om naar te verhuizen na #Brexit

| Oktober 23, 2019

Brexit. Het woord dat iedereen moe is om te horen. Nu de Brexit over ons heen doemt, is het geen verrassing dat Britten zich onzeker voelen over hun toekomst. Als u het heft in eigen handen wilt nemen, ga naar nieuwe weiden, dit artikel gaat in op enkele van de beste landen om naar te verhuizen na de Brexit - met behulp van de meest recente HSBC Expat Explorer Survey die Zweden als eerste plaatste voor 'Family', Nieuw-Zeeland als eerste voor 'Experience' en Zwitserland als eerste voor 'Economics'.

Of u nu op zoek bent naar een plek die u en uw gezin graag thuis zullen noemen, een land waar carrièremogelijkheden eindeloos zijn of een bestemming die een hoge kwaliteit van leven biedt, dit artikel onderzoekt waarom elke toplocatie door expats zo hoog in het vaandel staat over de wereld.

Zweden

Stockholm, ZwedenOf het nu komt door de genereuze benadering van betaald ouderschapsverlof of de houding ten aanzien van hoogwaardig onderwijs, het is niet moeilijk om te zien waarom Zweden de eerste plaats steelt in de familiecategorie.

Betaalde ouderschapsverlof

Ouders die in Zweden wonen hebben recht op maar liefst 480 dagen betaald ouderschap vertrek zodra een kind is geboren of geadopteerd, met nadruk op het gezinsgerichte systeem van het land. Voor 390 dagen mogen ouders verwachten ongeveer 80% van hun salaris te ontvangen. Voor de resterende 90 dagen ontvangen ouders een vast tarief van SEK 180 per dag. Dat gezegd hebbende, komen ouders hier alleen voor in aanmerking als ze minimaal 240 dagen legaal in Zweden hebben gewerkt en belasting hebben betaald.

Onderwijs

Gezinnen die daarheen gaan, zullen ook profiteren van een uitstekend onderwijssysteem - en het beste is dat scholing gratis is voor alle kinderen die openbare scholen bezoeken tussen 6 en 16. Zodra ze zijn voltooid 'verplichte school', kinderen van 16 en ouder hebben dan de optie om 'hoger secundair onderwijs' te volgen, wat ook gratis is.

Internationale scholen zijn ook een populaire optie voor expats, niet alleen vanwege de hoge kwaliteit van het onderwijs dat uw kinderen krijgen, maar ook omdat lessen meestal in het Engels worden gegeven en het Amerikaanse of Britse curriculum volgen.

Een ding om op te merken is echter dat homeschooling illegaal is in Zweden, behalve in zeer zeldzame of ongewone omstandigheden. Kinderen zijn verplicht om vanaf de leeftijd van 6 tot 16 naar een erkende school te gaan.

Gezondheidszorg

Het gezondheidszorgsysteem in Zweden wordt als van zeer hoge kwaliteit beschouwd - iets dat expats-gezinnen zeker zullen waarderen. Patiënten denken zelfs vaak na over de hoge zorgstandaard die ze ontvangen 90% van de mensen gebruik van eerstelijnszorg in Zweden, zeggend dat ze met respect en aandacht door het personeel werden behandeld.

Het Zweedse gezondheidszorgsysteem is gedecentraliseerd, wat betekent dat de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij provinciale raden en, in sommige gevallen, lokale raden of gemeentelijke overheden. Patiënten dekken slechts een klein percentage van de kosten.

Hoewel het gezondheidszorgsysteem in Zweden universeel is, zijn er enkele kosten die patiënten zullen maken, en daarom moeten gezinnen misschien nog steeds investeren in een wereldwijd gezondheidszorgbeleid om ervoor te zorgen dat ze op passende wijze worden gedekt in geval van een medisch noodgeval.

Milieu

Zweden staat ook bekend om zijn milieuvriendelijke infrastructuur. Het land wil bijvoorbeeld volledig vrij zijn van fossiele brandstoffen door 2040, waarbij Stockholm al een alternatief voor biobrandstoffen levert bij tankstations in de stad.

U en uw gezin zullen zeker genieten van het brede scala aan groene ruimtes die Zweden te bieden heeft, evenals een uitstekend openbaar vervoer en een selectie van ecovriendelijke restaurants en winkels.

Nieuw Zeeland

Ne ZeelandBekend om zijn adembenemend mooie landschappen, inclusieve cultuur en ontspannen, op buiten gerichte levensstijl, laat Nieuw-Zeeland geen verwarring over waarom het de eerste plaats kreeg in de Expat Explorer-enquête voor 'Experience'.

cultuur

De diversiteit van Nieuw-Zeeland wordt gedeeltelijk weerspiegeld in de drie officiële talen van het land, waaronder Māori, Engels en Nieuw-Zeelandse gebarentaal. Vooral de cultuur van Māori is actief verweven met het dagelijks leven, inclusief werk. Wees dus niet verbaasd als je enkele functiebeschrijvingen of prestatiedoelstellingen ziet waarin 'begrip van de cultuur van Māori' wordt genoemd als onderdeel van de rolvereisten. Over de hele linie worden inspanningen gedaan om ervoor te zorgen dat nieuwkomers in Nieuw-Zeeland de inheemse cultuur begrijpen en waarderen.

Nieuw-Zeelanders noemen zichzelf vaak 'Kiwi's' en beschrijven zichzelf als 'vriendelijk maar gereserveerd' en 'open maar respectvol'. Dit klinkt misschien verwarrend in het begin - het is - maar hoe meer je de lokale bevolking leert kennen, hoe meer je deze beschrijving begint te begrijpen. Er zijn genoeg manieren om de lokale cultuur te leren kennen als je daar bent, dus profiteer van elke gelegenheid, of het nu een hāngi (traditionele Māori-methode voor het koken van voedsel in een aardeoven) is bij je buren, een barbecue of een paar drankjes aan de plaatselijke bar.

One respondent uit HSBC's Expat Explorer Survey benadrukt ook de prachtig diverse cultuur van het land:

“De steden van Nieuw-Zeeland, vooral de noordelijke, zijn een mengeling van Europese, Polynesische en Antipodeïsche culturen. Het is een fascinerende mix die je nergens anders zou vinden. ”

De cultuur van Nieuw-Zeeland is zo mooi als het landschap - dus zorg ervoor dat je er zoveel mogelijk in ondergaat en jezelf onderdompelt.

Lifestyle

De thuisbasis van een scala aan open, groene ruimtes en een gematigd klimaat het hele jaar door, er is volop gelegenheid om te genieten van een gezonde levensstijl als nieuwkomer in Nieuw-Zeeland. Of u nu een van de vele wandel- en fietsroutes door het hele land wilt verkennen, of wilt skiën op de gladde, witte hellingen van de enige skivulkaan van Nieuw-Zeeland, Mt Ruapehu, de mogelijkheden voor wat buitenavonturen zijn eindeloos.

Met duizenden kilometers kustlijn, meren en rivieren is Nieuw-Zeeland een hotspot voor watersporten en activiteiten. Als je Nieuw-Zeeland nog nooit eerder hebt bezocht, hoef je alleen maar een paar foto's te maken van prachtige locaties zoals Mount Taranaki of de Milford Sound-waterval en je zult overtuigd zijn. Als die prachtige vergezichten je niet overtuigen, wat dan wel?

Misschien zal het feit dat Nieuw-Zeeland ook een buitengewoon aantrekkelijke balans tussen werk en privé biedt u overtuigen. Met over het algemeen korte reistijden en de nadruk op flexibele werktijden, zijn er tal van voordelen van wonen en werken in Nieuw-Zeeland.

Een andere respondent van HSBC's Expat Explorer Survey voegt eraan toe dat "er meer mogelijkheden zijn om creatief te zijn in het bedrijfsleven, en het is minder gebonden aan sociale aardigheden, vriendelijker, met meer ondersteunende gemeenschappen".

Dus voor wie op zoek is naar een betere kwaliteit van leven, een betere balans tussen werk en privé en een spannende expat-ervaring, wilt u misschien Nieuw Zeeland in gedachten houden.

Zwitserland

ZwitserlandOmdat het in de top vijf staat voor besteedbaar inkomen, loongroei, loopbaanontwikkeling en werkzekerheid, is het geen verrassing dat Zwitserland op de eerste plaats kwam voor economie.

Besteedbaar inkomen

Veel inwoners van Zwitserland kunnen dankzij een hoger besteedbaar inkomen profiteren van een hoge levensstandaard. Volgens de meest recente 'Better Life Index' van de OESO is het gemiddelde voor huishoudens gecorrigeerde beschikbare inkomen per hoofd van de bevolking per jaar $ 36,378 (USD), wat hoger is dan het OESO-gemiddelde van $ 30,563 (USD) per jaar.

Dat gezegd hebbende, moet het besteedbaar inkomen van een persoon de kosten van levensonderhoud dekken, en hoewel dit in de meeste gevallen doet, neemt dit niet weg dat de kosten van levensonderhoud in Zwitserland verrassend hoog zijn. Bijvoorbeeld de algehele kosten van levensonderhoud in Londen, VK, is aanzienlijk lager dan in Zürich, Zwitserland. Dit betekent dat om een ​​comfortabel leven in Zwitserland te hebben, u een goedbetaalde baan nodig hebt, zodat u kunt profiteren van het verhoogde besteedbare inkomen.

Carrièremogelijkheden

Gelukkig heeft Zwitserland veel te bieden op het gebied van carrièremogelijkheden. In feite heeft 80% van de mensen van 15 tot 64 in Zwitserland een betaalde baan, die hoger is dan het werkgelegenheidsgemiddelde van de OESO van 67%. Het is ook een van de hoogste percentages in de OESO.

De economie van Zwitserland bestaat uit de drie hoofdsectoren: de tertiaire sector, de industriesector en de landbouwsector.

De tertiaire sector draagt ​​het meest bij aan de Zwitserse economie en omvat industrieën zoals banken, verzekeringen en toerisme. Deze sector heeft meer dan 75% van de totale beroepsbevolking van Zwitserland.

De industriële sector is sterk afhankelijk van import en export, en bestaat uit de machine-, metaal- en textielindustrie evenals de chemische en farmaceutische industrie. Meer dan een vijfde van de beroepsbevolking vormt deze sector.

Ten slotte wordt de landbouwsector, die ongeveer 3% van de totale beroepsbevolking van Zwitserland uitmaakt, zwaar ondersteund door de overheid. Expats zullen waarschijnlijk kansen vinden in de tertiaire en industriële sectoren.

Hoewel de wereld van werk concurrerend is in Zwitserland, zijn er industrieën waar tekorten meer kansen bieden. Vooral de technische industrie bestaat uit bijna 40% van de buitenlandse werknemers en is voortdurend op zoek naar meer geschoolde werknemers. Er is ook veel vraag naar banen in de technologie-, farmaceutische, advies-, bank-, verzekerings- en IT-industrie.

Dus als u een zakelijke expat bent die uw horizon wilt verbreden en een hoger besteedbaar inkomen wilt genieten, is Zwitserland misschien de plek voor u. Maar waar u ook naartoe verhuist nadat Brexit is gebeurd (als het gebeurt), er zijn tal van verschillende bestemmingen die bij u en uw omstandigheden passen, of u nu carrièregericht, gezinsgericht of al het bovenstaande bent!

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, Aanbevolen, Aanbevolen artikel, Zweden, Zwitserland

Reacties zijn gesloten.