Olie stijgt op optimisme over vooruitzichten voor een #USChinaDeal

| Oktober 23, 2019
De olieprijzen stegen op dinsdag (22 oktober) nadat China de voortgang van de handelsbesprekingen met de Verenigde Staten aangaf, maar de winst werd beperkt door bearish voorspellingen van een toename van de Amerikaanse voorraden ruwe olie, schrijft Bozorgmehr Sharafedin.

Ruwe olie Brent LCOc1 was 30 cent gestegen naar $ 59.26 per vat door 1215 GMT, terwijl US West Texas ruwe ruwe CLc1 26 cent hoger was op $ 53.57 per vat.

China en de Verenigde Staten hebben enige vooruitgang geboekt in hun handelsbesprekingen, zei vice-minister van Buitenlandse Zaken Le Yucheng dinsdag, en eventuele problemen kunnen worden opgelost zolang beide partijen elkaar respecteren.

"Hoewel de bemoedigende stemming op de financiële markten gestimuleerd zal blijven door handelsoptimisme, kan risicoaversie nog steeds een abrupt rendement opleveren als de gesprekken slepen of verzuren", zegt Lukman Otunuga, analist bij FXTM.

Het Internationaal Monetair Fonds voorspelde vorige week dat de gevolgen van de handelsoorlog tussen de VS en China en handelsgeschillen over de hele wereld de wereldwijde groei van 2019 tot 3.0% zouden vertragen, de zwakste in tien jaar.

Grafisch: PMI - hier

Reuters Graphic

Lagere economische groei betekent doorgaans een verminderde vraag naar grondstoffen zoals olie.

De prijzen werden ook onder druk gezet door voorspellingen van een toename van de Amerikaanse voorraden ruwe olie. Verwacht wordt dat de voorraden voor de zesde achtereenvolgende week zijn gestegen, terwijl destillaten en benzinevoorraden waarschijnlijk daalden in de week tot 18 oktober, bleek uit een enquête van Reuters.

De peiling werd uitgevoerd voorafgaand aan rapporten van het American Petroleum Institute (API), een industriegroep, en de Energy Information Administration (EIA), een agentschap van het Amerikaanse ministerie van Energie.

"De verwachting dat de API en EIA zullen melden dat de voorraden ruwe olie in de VS de afgelopen week met ongeveer 3 miljoen vaten zijn toegenomen, helpt het sentiment zeker niet," zei ING-analist Warren Patterson.

"Deze meer zichtbare voorraadopbouw, samen met de bezorgdheid over de vraag, blijft suggereren dat het steeds moeilijker wordt om een ​​aanhoudende prijsstijging te zien voorafgaand aan de OPEC + -vergadering begin december."

De organisatie van de olie-exporterende landen, Rusland en andere olieproducenten, een alliantie die bekend staat als OPEC +, hebben toegezegd de productie met 1.2 miljoen vaten per dag (bpd) tot maart 2020 te zullen verlagen. De producenten ontmoeten elkaar opnieuw op 5-6 december.

De Russische minister van Energie Alexander Novak zei dat de Amerikaanse olieproductie waarschijnlijk de komende jaren een piek zal bereiken, aangezien de huidige olieprijzen het expansietempo beperken.

Het snelle tempo van de Amerikaanse productie, nu 's werelds hoogste, in de afgelopen jaren is een sleutelfactor geweest voor de relatieve zwakte van de olieprijzen. De uitvoer is de laatste tijd echter vertraagd.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, China, EU, US

Reacties zijn gesloten.