Verbind je met ons

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

#Oceana - Grootschalige fraude met motorvermogen vraagt ​​om sterkere bezuinigingen op de visserij-inspanning in de Middellandse Zee #WestMedMAP #WMedMAP

DELEN:

gepubliceerd

on

Oceana waarschuwt dat de Europese Commissie voorstel over vangstmogelijkheden voor de Middellandse Zee en de Zwarte Zee schiet tekort bij het aanpakken van de overbevissingcrisis van deze zeeën. De erkende omvang van fraude met het motorvermogen van vaartuigen vereist een grotere vermindering van de visserij-inspanning om het herstel van de vispopulaties en een toekomst voor de belangrijkste visserijen in de regio te verzekeren. Oceana roept de EU-ministers op om verder te gaan dan het voorstel, aangezien het de kritische succesfactor is van het meerjarenplan voor het westelijke Middellandse Zeegebied (WestMedMAP).

“De Middellandse Zee en de Zwarte Zee zijn de meest overbeviste ter wereld. Als EU controle op het motorvermogen onthuld in juni, fraude is wijdverbreid en mediterrane trawlers kunnen werken met meer dan het dubbele van hun geregistreerde motorvermogen. Gezien deze zware overtreding moet het aantal visdagen in 2020 worden teruggebracht. Het terugdringen van de overcapaciteit is van essentieel belang als de vis zich in deze zeeën wil herstellen tot het niveau van vroeger,” zegt Nicolas Fournier, beleidsmanager bij Oceana in Europa.

Het in juli 2019 goedgekeurde plan voorziet in een vermindering van de visserij-inspanning door een jaarlijkse "maximaal toegestane visserij-inspanning" in te stellen voor Spanje, Frankrijk en Italië voor trawlvloten die vissen op zes belangrijke demersale soorten: zeebarbeel, heek, roze diepzeegarnaal, langoustine, blauwe en rode garnaal en rode reuzengarnaal. De doelstelling van de maximale duurzame opbrengst moet uiterlijk in 2025 progressief worden bereikt.

Uit de meest recente beoordelingen van de Algemene Visserijcommissie voor de Middellandse Zee met betrekking tot deze zes specifieke bestanden blijkt dat er sprake is van extreme overbevissing van heek, zeebarbeel en langoustine — overbevist tot respectievelijk 15, 80 en XNUMX keer boven het duurzame niveau. Meer dan XNUMX% van de visbestanden in de Middellandse Zee wordt beschouwd als overbevist, waardoor dit het hoogste percentage overbevissing ter wereld is.

Oceana roept de volgende Raad van EU-ministers (16-17 december) op om een ​​sterkere vermindering van de visserij-inspanning goed te keuren dan aanvankelijk door de Europese Commissie was voorgesteld, om het duurzaamheidstempo te versterken en de bestanden snel te herstellen om de winstgevendheid van de visserij in de regio te herstellen.

Link naar EU-onderzoek 2019 over onderzoek naar motorvermogensverificatie door lidstaten

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending