Verbind je met ons

EU

De EU organiseert een ministeriële bijeenkomst op hoog niveau over #Syria in New York

DELEN:

gepubliceerd

on

Hoge vertegenwoordiger/vicepresident Federica Mogherini (foto) en commissaris Christos Stylianides organiseerden een nieuwe editie van de traditionele ministeriële bijeenkomst over Syrië in de marge op de 74th zitting van de Algemene Vergadering van de VN.

De bijeenkomst was een gelegenheid om de steun van de EU te herbevestigen voor het vinden van een politieke oplossing die de weg opent naar een verenigd, onafhankelijk, democratisch en inclusief Syrië.

Hoge vertegenwoordiger/vicepresident Mogherini zei: “Vandaag (25 september) hebben we, misschien voor het eerst na zoveel conferenties die we over Syrië hebben georganiseerd, bemoedigend nieuws op politiek gebied. Vandaag is niet een dag waarop alleen het goede werk wordt erkend, maar ook waarop we gezamenlijk opnieuw afspraken maken over wat er vervolgens moet gebeuren. Ik hoop dat deze toezegging de VN in staat zal stellen deze belangrijke taak de komende weken te vervullen.”

Er is audiovisuele dekking beschikbaar online.Samen met de openingen slotopmerkingen. Voor meer informatie over de steun van de EU in de regio kunt u de volgende factsheets raadplegen: De EU en de crisis in SyriëEU-steun in Syrië,EU-steun in JordaniëEU-steun in Libanonen EU-steun in Turkije, evenals het Regionaal Trustfonds van de EU als reactie op de Syrische crisiscampagne 'Stemmen uit de grond'. De laatste financieel trackingrapport naar aanleiding van de derde conferentie in Brussel over 'Ondersteuning van de toekomst van Syrië en de regio' is ook beschikbaar.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending