Verbind je met ons

Europese Commissie

#Eurogroep en informele #ECOFIN-vergaderingen, 13 en 14 september

DELEN:

gepubliceerd

on

Vicevoorzitter Dombrovskis zal de Commissie vertegenwoordigen op de Eurogroep van deze week en op informele ECOFIN-bijeenkomsten in Helsinki, Finland. Tijdens de vergadering van de Eurogroep zullen de ministers van Financiën van de eurozone een themadiscussie houden over de kwaliteit van de overheidsfinanciën en van gedachten wisselen over initiatieven om de transparantie van de Eurogroep te vergroten.

De Commissie en de ECB zullen de ministers ook informeren over de voornaamste bevindingen van de 11e postprogrammatoezichtmissie naar Ierland. In navolging van het mandaat dat de EU-leiders op de Eurotop in juni hebben gekregen, zal de Eurogroep in inclusieve samenstelling zich concentreren op hangende kwesties van het begrotingsinstrument voor convergentie en concurrentievermogen (BICC) voor de eurozone.

Vicevoorzitter Dombrovskis zal de Commissie ook vertegenwoordigen op de informele ECOFIN-vergadering op vrijdag en zaterdag (13-14 september). De bijeenkomst begint vrijdagmiddag in aanwezigheid van de ministers van Financiën en de presidenten van de centrale banken met een discussie over de weerbaarheid van de infrastructuur van de financiële markten tegen cyberaanvallen en hybride bedreigingen.

Dit wordt gevolgd door een agendapunt over het opnieuw opstarten van de EU-agenda voor de kapitaalmarktenunie tijdens de volgende institutionele cyclus, en het identificeren van manieren om de grensoverschrijdende integratie van Europese kapitaalmarkten te bevorderen. Op zaterdag zullen de ministers de balans opmaken van de werking van de huidige EU-begrotingsregels, inclusief de presentatie van een verslag door de voorzitter van de Europese Fiscale Raad. Ze zullen ook de instrumenten bespreken die tot hun beschikking staan ​​om krachtiger actie te ondernemen tegen klimaatverandering. In een apart, maar gerelateerd debat zullen de ministers standpunten en ervaringen uitwisselen over de rol van energiebelasting bij het tegengaan van klimaatverandering en bij het terugdringen van emissies. Dit volgt op de evaluatie van de huidige EU-richtlijn energiebelasting, die deze week door de diensten van de Commissie is gepubliceerd.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending