Verbind je met ons

EU

De Europese Unie steunt #VenezuelanRefugees en gastgemeenschappen in de landen die het zwaarst door de crisis zijn getroffen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft 10 miljoen euro extra vrijgemaakt om Venezolaanse vluchtelingen en migranten te ondersteunen door de capaciteiten van nationale instellingen, maatschappelijke organisaties en gastgemeenschappen te versterken in de landen die het zwaarst door de crisis in Venezuela zijn getroffen, namelijk Colombia, Ecuador en Peru.

Gekanaliseerd via de EU Instrument voor bijdrage aan stabiliteit en vredezal deze bijstand onmiddellijke en concrete hulpacties koppelen aan rehabilitatie- en toekomstige ontwikkelingsmaatregelen. De aanpak zal drieledig zijn: het zal de registratie- en identificatiecapaciteit voor migranten en vluchtelingen versterken, maatregelen financieren om spanningen en het risico op geweld met gastgemeenschappen te verminderen, en de kwetsbaarheid aanpakken van vrouwen, meisjes en jongens die worden blootgesteld aan mensenhandel, seksuele en arbeidsuitbuiting.

Tijdens haar ontmoeting met de president van Colombia, Ivan Duque vandaag (12 september) in Bogotá, zal hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Federica Mogherini onder meer de uitdagingen bespreken die verband houden met het opvangen van vluchtelingen en migranten uit Venezuela. Colombia herbergt het grootste aantal ontheemde Venezolanen – bijna 1.5 miljoen volgens de laatste schattingen. In totaal hebben de afgelopen twee jaar meer dan vier miljoen Venezolanen het land verlaten, als gevolg van de verslechtering van de sociaaleconomische, politieke en veiligheidssituatie in Venezuela.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending