Verbind je met ons

EU

De nieuwe coalitie van Italië moet haar geloofsbrieven bewijzen die verder gaan dan het verdrijven van #Salvini zeggen #Groenen

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 29 augustus werd Giuseppe Conte door de Italiaanse president Sergio Mattarella belast met de taak om te proberen een nieuwe regering te vormen, na de ineenstorting van de Liga en de Vijfsterrenbeweging veroorzaakt door de terugtrekking van Matteo Salvini's (foto) extreemrechtse Lega-partij.   

De nieuwe coalitie zal de Vijfsterrenbeweging, de Democratische Partij (PD) en Vrij en Gelijk (LeU) omvatten. In reactie op de ontwikkeling zeiden de medevoorzitters van de Europese Groene Partij Monica Frassoni en Reinhard Bütikofer: “We verwelkomen de poging om een ​​nieuwe regering te vormen die de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini en de Lega degradeert naar de oppositie. We verwelkomen ook oproepen om klimaat- en duurzaamheidskwesties prioriteit te geven met concrete voorstellen.

"Maar we zijn ons er ook van bewust dat de meeste controversiële standpunten van de vorige regering, met name over migratie, het milieu en de Europese integratie, ook werden gedeeld door de Vijfsterrenbeweging. De Democratische Partij deelt ook niet de radicale klimaat-, energie-, migratie en sociale maatregelen die nodig zijn om ecologische transformatie en democratische stabiliteit in Italië en Europa te garanderen.

“Italië moet nu de deur dichtgooien voor het voormalige regeringstijdperk dat de reputatie van Italië wereldwijd heeft geschaad en heeft geleid tot talloze doden op zee, en moet een nieuwe weg inslaan als een belangrijke speler in het smeden van een groenere toekomst voor Europa. Om dit doel te bereiken, moeten beide partijen een geloofwaardige discontinuïteit met hun eigen vroegere beleid garanderen en zich openstellen voor nieuw talent."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending