#NATO-generaals 'geloven niet in goede relaties met Rusland'

| Januari 11

In december kwamen de NAVO-bondgenoten de civiele en militaire budgetten voor 2019 overeen. Tijdens een bijeenkomst van de Noord-Atlantische Raad zijn de bondgenoten het eens geworden over een civiel budget van € 250.5 miljoen en een militair budget van € 1.395 miljard voor 2019, schrijft Viktors Domburs.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg verwelkomde de instemming van de begrotingen en zei: "De wereld verandert en de NAVO past zich aan. Bondgenoten investeren in de NAVO om de uitdagingen van onze tijd aan te pakken, waaronder cyber- en hybride bedreigingen, een assertiever Rusland en instabiliteit in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. "

Dus volgens de NAVO-secretaris-generaal blijft Rusland een van de grootste bedreigingen die het Bondgenootschap in 2019 zal tegenkomen. De boodschap dat de NAVO graag met Rusland wil onderhandelen, wordt niet altijd bewezen door de acties van het Bondgenootschap. Des te meer NAVO-hoge ambtenaren zelfs in tegenspraak met dergelijke boodschap door hun verklaringen. Het is duidelijk geworden dat de NAVO en Rusland niet altijd even duidelijk zijn.

Generaal Philip Breedlove, voormalig opperste geallieerde commandant Europa, en ambassadeur Alexander Vershbow, voormalig secretaris-generaal van de NAVO, hebben een rapport gemaakt getiteld Permanent Afweer: verbeteringen aan de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Noord-Centraal Europa die de adequaatheid van de huidige VS-inzet beoordeelt, met een focus op Noord-Centraal Europa.

Een volledig rapport wordt in januari 2019 voltooid, maar er is een korte samenvatting van de conclusies en aanbevelingen van de taskforce.

Alle aanbevelingen worden gedaan om de afschrikking en de politieke samenhang van de NAVO te versterken. De auteurs zeggen dat "militaire opbouw in het westelijke militaire district van Rusland en Kaliningrad, en de" hybride "oorlogvoering tegen westerse samenlevingen de instabiliteit in de regio heeft verhoogd en collectieve verdediging en afschrikking tot een urgente missie voor de Verenigde Staten en de NAVO hebben gemaakt. ”

Ze ontrafelen belangrijke stappen die door de Verenigde Staten en de NAVO worden ondernomen om hun machtspositie te verbeteren en te reageren op provocerend Russisch gedrag.

Het Bondgenootschap nam het Readiness-actieplan aan, waarin werd aangedrongen op de oprichting van een Joint Task Force Very Readiness (VJTF) en uitbreiding van de NATO Response Force (NRF) om het Bondgenootschap in staat te stellen elke bondgenoot die wordt bedreigd te versterken.

Op de 2016-top in Warschau heeft het Bondgenootschap de volgende stap gezet in het ontwikkelen van afschrikking door in te stemmen met de inzet van vier multinationale NAVO-gevechtsgroepen van ongeveer 1,200-troepen in elk van de Baltische staten en Polen.

Het NATO Readiness Initiative, het zogenaamde Four 30s-plan, zou dertig grondbataljons, dertig lucht squadrons en dertig grote marine-strijders aanwijzen om binnen dertig dagen klaar te staan ​​om een ​​tegenstander in te zetten en in dienst te nemen. Andere stappen werden genomen om de commandostructuur van de NAVO te versterken en de mobiliteitsproblemen in Europa te verminderen.

De aanbeveling van het hoofdrapport is onder andere: de afschrikking van de Verenigde Staten en de NAVO voor de bredere regio te versterken, niet alleen voor de natie die de VS inzet, inclusief het versterken van gereedheid en capaciteit voor versterking; de samenhang van de NAVO versterken; omvatten verhoogde marinelucht- en luchtimplementaties in de regio, naast extra grondtroepen en enablers; bevordering van opleiding en operationele paraatheid van door de VS ingezette troepen en interoperabiliteit met gastland en andere geallieerde troepen; zorgen voor maximale operationele flexibiliteit om door de VS ingezette strijdkrachten in te zetten voor andere regio's van het Bondgenootschap en wereldwijd; mogelijkheden voor geallieerde lastenverdeling uit te breiden, inclusief multilaterale inzet in de regio en daarbuiten; en zorgen voor adequate ondersteuning van de gastlanden voor Amerikaanse implementaties.

Al deze stappen lijken niet op een diplomatiek compromis of een intentie om de spanning tussen de NAVO en Rusland te verminderen. Op zijn beurt spant Rusland zijn militaire kracht. Moskou moet militaire 4,000-oefeningen houden in 2019. De Russische minister van Defensie zei dat Rusland de gevechtsvermogens zal vergroten in reactie op de intentie van de VS om zich terug te trekken uit het Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) -verdrag.

De twee superkrachten vergroten hun militaire vermogens en brengen Europa het gevaar van oorlog. De enige uitweg is onderhandelen, goede wil tonen om de situatie te veranderen, stoppen met het beramen van de oorlog achter verborgen beschuldigingen.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, NAVO, Rusland

Reacties zijn gesloten.