#CECIMO versterkt de dialoog met beleidsmakers met de oprichting van een nieuw Additive Manufacturing Committee

CECIMO heeft een nieuw comité Additive Manufacturing (AM) opgericht. De nieuwe commissie zal het uitstekende platform zijn om de uitdagingen en kansen van het EU-beleid op het gebied van AM te bespreken. Met deze actie heeft de Algemene Vergadering van CECIMO de positie van de vereniging geformaliseerd als de Europese Associatie voor de gehele waardeketen van de AM-industrie in Europa.

Het comité zal fungeren als paraplu voor alle huidige activiteiten van CECIMO - technisch, statistisch, economisch, zakelijk en communicatie - als de stem van additieve productietechnologieën op Europees niveau.

"De toekomst van de Europese industrie ligt in de industrialisatie van innovatieve technologieën, zoals Additive Manufacturing. Met de oprichting van dit comité staan ​​we alle AM-bedrijven toe om met één enkele, gezaghebbende en deskundige stem te spreken in EU-onderwerpen die hun concurrentievermogen, innovatie en groei beïnvloeden, "zei de nieuw aangestelde CECIMO AM-commissievoorzitter Stewart Lane, bedrijfsmanager bij Renishaw plc .

De commissie zal vertrouwen op meer dan 350 AM-organisaties met toonaangevende expertise die zich uitstrekken over 15 nationale verenigingen vertegenwoordigd door CECIMO op Europees niveau. "AM evolueert snel van prototyping naar seriële productie in verschillende sectoren. We staan ​​op het punt om de industriële toepassing van de technologie in Europa te zien. Meer dan ooit is het cruciaal om een ​​permanente, deskundige dialoog met EU-beleidsmakers te garanderen om een ​​bloeiend ecosysteem voor AM te creëren. Onze vereniging is al heel lang in de voorhoede van deze inspanning. Met deze commissie hernieuwen we onze toewijding aan deze doelstelling ", zei CECIMO-directeur-generaal Filip Geerts.

De nieuwe AM-commissie zal zich concentreren op brede onderwerpen die van vitaal belang zijn voor de industrialisatie van AM in Europa, zoals het juiste EU-regelgevingskader, de ontwikkeling van werknemers, handel en AM-gerelateerde statistieken. Het zal ook voortbouwen op het werk van de bestaande AM-werkgroep, waar CECIMO-leden specifieke beleidsterreinen en zakelijke onderwerpen uitwisselen om van gedachten te wisselen en gemeenschappelijke stappen te suggereren. hij

Voor meer informatie, zie de website of contact Vincenzo Renda. Je kan ook bekijk en deel deze korte video, met CECIMO-directeur-generaal Filip Geerts, met uitleg over hun activiteiten en het nieuwe Additive Manufacturing Committee.

Ategen CECIMO

CECIMO is de Europese vereniging van machinefabrieken en aanverwante productietechnologieën. Het vertegenwoordigt 15 nationale verenigingen voor Additive Manufacturing (AM) -technologie in heel Europa. Via de aangesloten landen over het hele continent vertegenwoordigt CECIMO 350 toonaangevende AM-bedrijven, waarbij leden een belangrijke rol spelen in een groot aantal kritieke delen van de AM-waardeketen - van de levering van alle verschillende soorten grondstoffen voor additieve productie en de ontwikkeling van software, machinebewerking en nabewerking. CECIMO wil vooruitgang boeken met deze belangrijke opkomende technologie.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU

Reacties zijn gesloten.