Verbind je met ons

EU

#EUBatteryAlliance – Grote vooruitgang bij het opzetten van de batterijproductie in Europa in slechts één jaar

DELEN:

gepubliceerd

on

Een jaar na de lancering van de European Battery Alliance (EBA), de Actieplan van de Commissie is geïnstalleerd, de eerste proefproductiefaciliteiten worden gebouwd en verdere projecten worden aangekondigd om van de EU een leidende speler te maken op het strategische gebied van batterij-innovatie en -productie. Voor Europa is de productie van batterijen een strategische noodzaak voor de transitie naar schone energie en de modernisering en het concurrentievermogen van de industrie en de automobielsector. Dit zal tegelijkertijd een impuls geven aan de werkgelegenheid en de groei, onderzoek en innovatie stimuleren en de Europese industrie voorbereiden op het ondersteunen van de klimaatverplichtingen en -doelstellingen die de EU heeft gesteld om de klimaatverandering aan te pakken, ook in de context van de Overeenkomst van Parijs. Bovendien is het doel van de 'nieuwe strategie voor het industriebeleid' van de Commissie om van de EU de wereldleider te maken op het gebied van innovatie, digitalisering en het koolstofarm maken van de economie. Vice-president Maroš Šefčovič (foto) heeft een bijeenkomst op hoog niveau georganiseerd met lidstaten en CEO's om de belangrijkste verwezenlijkingen te presenteren en de volgende beslissende stappen te bespreken. “Ik ben onder de indruk om te zien hoe sterk de kick is gegeven door de European Battery Alliance. Terwijl we het eenjarig jubileum vieren, zullen we laten zien hoe verschillende puzzelstukjes samenkomen dankzij samenwerking tussen de Commissie, de EIB, overheden en het bedrijfsleven. Dit zal ook een unieke kans zijn om de volgende beslissende stappen te bespreken om van Europa de leidende speler te maken op het strategische gebied van batterij-innovatie en -productie.” zei vicevoorzitter Šefčovič voorafgaand aan de bijeenkomst. Commissaris voor de Interne Markt Elżbieta Bieńkowska voegde hieraan toe: “Deze alliantie vormt de kern van ons industriebeleid. Een sterke batterij-industrie past perfect bij onze ambitie om schone mobiliteit te bevorderen. E-auto's zijn het standaardvoorbeeld, maar we denken ook al na over hoe de batterijalliantie nuttig zou kunnen zijn voor vrachtwagens, zeevaart en veerboten. Als Europa het voortouw wil nemen en wil concurreren met andere grote industriële spelers over de hele wereld, moeten we opschieten.” A persbericht en Q & A zijn online beschikbaar.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending