Verbind je met ons

Misdrijf

UK stelt #Russia #CyberAttacks bloot

DELEN:

gepubliceerd

on

placeholder

Vandaag (4 oktober) kunnen het VK en zijn bondgenoten een campagne van de GRU, de Russische militaire inlichtingendienst, aan het licht brengen van willekeurige en roekeloze cyberaanvallen gericht op politieke instellingen, bedrijven, media en sport.

Het National Cyber ​​Security Center (NCSC) heeft vastgesteld dat een aantal cyberactoren waarvan algemeen bekend is dat ze wereldwijd cyberaanvallen uitvoeren, in feite de GRU zijn. Deze aanvallen zijn uitgevoerd in flagrante schending van het internationaal recht, hebben burgers in een groot aantal landen, waaronder Rusland, getroffen en hebben de nationale economieën miljoenen ponden gekost.

Door de GRU georkestreerde cyberaanvallen hebben geprobeerd de internationale sportinstelling WADA te ondermijnen, transportsystemen in Oekraïne te verstoren, democratieën te destabiliseren en bedrijven als doelwit te nemen.

Deze campagne van de GRU laat zien dat ze in het geheim werkt aan het ondermijnen van internationaal recht en internationale instellingen.

Minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt zei: "Deze cyberaanvallen dienen geen legitiem belang voor de nationale veiligheid, maar tasten in plaats daarvan het vermogen van mensen over de hele wereld aan om hun dagelijks leven ongehinderd door te brengen, en zelfs hun vermogen om van sport te genieten.

"De acties van de GRU zijn roekeloos en willekeurig: ze proberen verkiezingen in andere landen te ondermijnen en zich ermee te bemoeien; ze zijn zelfs bereid Russische bedrijven en Russische burgers schade toe te brengen. Dit gedragspatroon toont hun verlangen om te opereren zonder rekening te houden met internationaal recht of gevestigde normen en dit te doen met een gevoel van straffeloosheid en zonder gevolgen.

"Onze boodschap is duidelijk: samen met onze bondgenoten zullen we de pogingen van de GRU om de internationale stabiliteit te ondermijnen blootleggen en erop reageren.

advertentie

"Vandaag zijn het Verenigd Koninkrijk en zijn bondgenoten opnieuw verenigd om aan te tonen dat de internationale gemeenschap zal opstaan ​​tegen onverantwoorde cyberaanvallen door andere regeringen en dat we zullen samenwerken om erop te reageren. De Britse regering zal blijven doen wat nodig is om onze mensen veilig houden.

Aangezien de Minister-president zei in het parlement op 5 september 2018, het VK zal met onze bondgenoten samenwerken om een ​​licht te werpen op de activiteiten van de GRU en hun methoden bloot te leggen.

Het Verenigd Koninkrijk Nationaal Cyber ​​Security Center beoordelen dat de GRU vrijwel zeker verantwoordelijk is voor de onderstaande cyberactiviteiten. Gezien de hoge betrouwbaarheidsbeoordeling en de bredere context heeft de Britse regering geoordeeld dat de Russische regering – het Kremlin – verantwoordelijk was.

De GRU worden geassocieerd met de namen:

 • APT 28
 • Fancy Bear
 • bank
 • Pandjesstorm
 • Sednit
 • Cyberkalifaat
 • Cyber ​​Berkut
 • Voodoo Beer
 • BlackEnergy-acteurs
 • STRONTIUM
 • Tsaar Team
 • sandworm
Aanval NSCS-beoordeling
In oktober 2017 versleutelde de BadRabbit-ransomware harde schijven en maakte IT onbruikbaar. Dit veroorzaakte overlast, onder meer in de metro van Kiev, de luchthaven van Odessa, de Russische centrale bank en twee Russische mediakanalen. Het NCSC stelt met veel vertrouwen vast dat de GRU vrijwel zeker verantwoordelijk was.
In augustus 2017 zijn vertrouwelijke medische dossiers van een aantal internationale sporters vrijgegeven. WADA verklaarde publiekelijk dat deze gegevens afkomstig waren van een hack van zijn antidopingadministratie- en managementsysteem. Het NCSC stelt met veel vertrouwen vast dat de GRU vrijwel zeker verantwoordelijk was.
In 2016 werd het Democratic National Committee (DNC) gehackt en documenten werden vervolgens online gepubliceerd. Het NCSC stelt met veel vertrouwen vast dat de GRU vrijwel zeker verantwoordelijk was.
Tussen juli en augustus 2015 werd toegang verkregen tot meerdere e-mailaccounts van een klein tv-station in het VK en werd inhoud gestolen. Het NCSC stelt met veel vertrouwen vast dat de GRU vrijwel zeker verantwoordelijk was.

Eerder toegeschreven

Aanval NCSC-beoordeling
In juni 2017 richtte een destructieve cyberaanval zich op de Oekraïense financiële, energie- en overheidssector, maar verspreidde zich verder en had gevolgen voor andere Europese en Russische bedrijven. De Britse regering schreef deze aanval in februari 2018 toe aan de GRU. Het NCSC stelt met veel vertrouwen vast dat de GRU vrijwel zeker verantwoordelijk was.
In oktober 2017 infecteerde de VPNFILTER-malware wereldwijd duizenden thuis- en kleine zakelijke routers en netwerkapparaten. Door de infectie konden aanvallers mogelijk geïnfecteerde apparaten besturen, onbruikbaar maken en netwerkverkeer onderscheppen of blokkeren. In april 2018 hebben het NCSC, de FBI en het Department for Homeland Security een gezamenlijke technische waarschuwing afgegeven over deze activiteit door door de Russische staat gesponsorde actoren.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending