Verbind je met ons

EU

Europees Parlement deze week: landbouwproducten, cultuurgoederen, lawaai van luchthavens

DELEN:

gepubliceerd

on

20120124PHT36092_originalNu de Europese verkiezingen met rasse schreden dichterbij komen, bereiden de commissies en fracties zich voor op de laatste plenaire vergadering van deze legislatuur. Gedurende de week zullen de fracties hun standpunten bepalen voor de komende plenaire vergadering die op 14 april begint, terwijl de commissies stemmen over de met de Raad bereikte akkoorden. Het gaat onder meer om voorstellen voor teruggave van cultuurgoederen, regels voor geluidsbeperkingen op luchthavens en maatregelen om landbouwproducten te promoten.

Promotional measures to boost the sales of farm products within the EU and abroad will be put to a vote in the agriculture committee on Monday. The EP and  member states have informally agreed that the EU’s co-financing for promotion will be increased and that more products, such as beer, chocolate, bread and pasta, will be eligible. The Commission will also be able to act more swiftly to restore consumers’ confidence when there are unjustified concerns about the safety of a product.

Vítor Constâncio, vice president of the European Central Bank, will present the bank’s annual report for 2013 to the economic committee on 7 April.

De vervoerscommissie zal donderdag (10 april) stemmen over een informele overeenkomst met nationale regeringen om ervoor te zorgen dat nationale en regionale autoriteiten het laatste woord hebben bij het nemen van operationele beperkingen voor vluchten om het lawaai op EU-luchthavens te beperken.

Op dezelfde dag stemt de commissie cultuur en onderwijs over een voorstel betreffende de teruggave van cultuurgoederen die na 1993 onrechtmatig uit een lidstaat zijn weggevoerd. De Commissie schat dat er in de EU jaarlijks zo'n 40,000 cultuurgoederen illegaal worden weggevoerd.

A European Citizen’s Initiative will have a hearing in Parliament on 10 April. Called ‘One of Us’, the initiative calls for a ban on financing research and other activities that could involve the destruction of human embryos.

Next week’s plenary will be filled with important legislation that MEPs want to decide on before the European elections in May. This includes possible votes on how to deal with failing banks, protecting employees posted abroad, as well as boosting supplementary pension rights for people working in another country. Only less than seven weeks to go before the European elections on 22-25 May.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending