Verbind je met ons

EU

Verklaring van de hoge vertegenwoordiger van de EU, Catherine Ashton, over anti-homoseksualiteit wetgeving in Uganda

DELEN:

gepubliceerd

on

Kandidaat-EU-commissaris Ashton uit Groot-Brittannië spreekt de Commissie buitenlandse zaken van het Europees Parlement toe in BrusselDe hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid en vicevoorzitter van de Commissie heeft vandaag (18 februari) de volgende verklaring afgelegd.

“Ik ben diep bezorgd over het nieuws dat Oeganda draconische wetgeving zal invoeren om homoseksualiteit te criminaliseren.

“De EU betreurt discriminatie op grond van seksuele geaardheid. Zij zet zich krachtig in voor de fundamentele mensenrechten en de rechtsstaat met inachtneming van deze rechten, waaronder de vrijheid van vereniging, geweten en meningsuiting en de gelijkheid van personen.

“Oeganda heeft bindende internationale verplichtingen op het gebied van de mensenrechten. Met dit in gedachten is het belangrijk dat de anti-homoseksualiteitswet grondig wordt onderzocht op basis van deze verplichtingen en de grondwettigheid ervan.

“Ik roep de Oegandese autoriteiten op zich te laten leiden door dialoog, tolerantie en respect voor de waardigheid van alle mensen.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending