Verbind je met ons

Cyber-spionage

EU Reporter werkt samen met niet-conventionele dreigingsbriefings (NCT).

DELEN:

gepubliceerd

on

NCTbriefingbanner4EU Reporter is een exclusieve mediapartner geworden in de reeks Non-Conventional Threat (NCT) Briefings georganiseerd door IB Consultancy in het Aloft Brussels Schuman Hotel, die elke derde week van de maand zal plaatsvinden.

De NCT Briefings zullen een unieke gelegenheid zijn voor de in Brussel gevestigde veiligheids- en defensiegemeenschap om zich te verzamelen en up-to-date te blijven over de meest opvallende huidige en toekomstige veiligheidsdreigingen die de Europese Unie aangaan.

Aan het begin van elke briefing zal IB Consultancy een update geven over wereldwijde beveiligingsdreigingen op basis van open-source intelligence. Dit dreigingsoverzicht zal de weg vrijmaken voor een krachtige gedachtewisseling tussen twee gastsprekers die het niet eens zijn over EU-veiligheids- en defensiekwesties. Vertegenwoordigers van EU- en nationale instellingen, veiligheids- en defensie-industrieën en een breed scala aan veiligheids- en defensieactivisten zullen deelnemen aan de levendige debatten. In het laatste deel van de briefings krijgt het publiek de kans om met de sprekers in debat te gaan.

EU Reporter publiceert elke maand een volledig verslag van elk debat online - de eerste editie van IB Consultancy's maandelijkse Non-Conventional Threat Briefings, op 19 februari om 18u, zal Thomas Goorden (vertegenwoordiger van de Belgische Piratenpartij) en Albert J. Jongman (voormalig senior strategisch analist terrorisme bij het Ministerie van Defensie) en gaat over 'Cyberspionage: Op weg naar internationale cyberoorlogvoering?'

Uitgangspunt van de briefing is het recente NSA- en GCHQ-spionageschandaal waarbij de EU en haar lidstaten betrokken waren. Deze briefing geeft een overzicht van de belangrijkste internationale cyberbeveiligingsbedreigingen en behandelt daarom de volgende onderwerpen: lessen die zijn getrokken uit het schandaal en verdere stappen, hoe de kwetsbaarheden van kritieke informatienetwerken kunnen worden aangepakt, gegevensbeveiliging en -bescherming, defensieve versus offensieve cyberbeveiligings-/defensiestrategieën en cyberterrorisme.

De NCT Briefings zijn gratis bij te wonen. Registratie is echter vereist. Alsjeblieft klik hier om te registreren.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending