Verbind je met ons

Voorpagina

Labour MEP roept op tot onmiddellijke actie van de minister van Binnenlandse Zaken op de Hongaarse fascistische bezoek

DELEN:

gepubliceerd

on

gabor-vonaEP-lid Claude Moraes, een Londens Labour-lid van het Europees Parlement en woordvoerder van de Labour Party van het Europees Parlement voor binnenlandse zaken, roept op tot een onmiddellijke reactie van de minister van Binnenlandse Zaken Theresa May op een gepland bezoek aan Londen door Gabor Vona, de leider van de Hongaarse Jobbik-partij .

Claude Moraes heeft de minister van Binnenlandse Zaken over de zaak geschreven. In zijn brief zegt hij: “Een bezoek aan Londen van de Hongaarse fascistische leider Gabor Vona zou op geen enkel moment onwelkom zijn, maar zijn plannen om hier op zondag, de vooravond van Holocaust Memorial Day, een evenement te organiseren, zijn ronduit grotesk. Vona's Jobbik-partij heeft zich aangesloten bij de BNP, de Griekse Gouden Dageraad en het Franse Front National. Theresa May moet onmiddellijk een verklaring afleggen over hoe ze haar krachten in deze situatie zou gebruiken en dit ongewenste bezoek de prioriteit en aandacht geven die het verdient.

“Vona's verklaarde doel is om steun te zoeken bij de Hongaarse gemeenschap in het VK voor de campagnes van zijn partij bij de Hongaarse algemene verkiezingen en de Europese verkiezingen in mei. Maar zijn bezoek zal de Joodse gemeenschap en andere minderheden ongetwijfeld alarmeren dat zijn haatboodschap naar Londen zal worden gebracht. Theresa May heeft de plicht om schade aan gemeenschapsrelaties in Groot-Brittannië te voorkomen, die ongetwijfeld zal worden toegebracht door de haat tegen minderheden die de kern vormt van Jobbiks campagnes.

"Als co-auteur van de 'Hongarije-resolutie' heb ik in het Europees Parlement hard gewerkt met Hongaarse politici en het maatschappelijk middenveld om te waarschuwen voor de reële en huidige gevaren die extreemrechtse bewegingen zoals Jobbik hebben gecreëerd binnen de Hongaarse samenleving. Het is van vitaal belang dat mensen in het VK begrijpen de potentiële dreiging die Jobbik vormt wanneer ze samenwerken met andere politieke partijen. Ik roep de minister van Binnenlandse Zaken en alle democratische politici in het VK en Europa op om de Hope not Hate-petitie te steunen, die oppositie tegen Jobbik mobiliseert en Joodse, Roma en andere gemeenschappen die hun doelwit zijn.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending